3 Natuurlijke huidverzorgingsproducten, een boost voor je huid en beter voor milieu

3 Natuurlijke huidverzorgingsproducten, een boost voor je huid en beter voor milieu

Eva Nouhet: Amsterdamse innovatieve entrepreneur

Amsterdam heeft er al een tijdje een nieuwe en innovatieve entrepreneur bij. Het is Eva Nouhet en zij ontwikkelde een innovatieve nieuwe 100% natuurlijke huidverzorgingslijn voor je gezicht en handen, AVA Natural Skin Care. 3 Natuurlijke huidverzorgingsproducten, 100% een boost voor je huid en beter voor milieu!

Van jongs af aan groeide Eva op met biologische voeding, alternatieve geneeswijzen en natuurlijke verzorgingsproducten. Ze ontdekte uiteindelijk dat veel mensen die bewust en gezond leven niet stil staan bij de ingrediënten van hun huidverzorgingsproducten. Huidverzorgingsproducten die niet alleen schadelijk kunnen zijn voor je lichaam, maar ook schadelijk zijn voor het milieu. Veel van deze producten en de verpakking daarvan bestaan nog steeds uit petroleum en andere aardoliederivaten.

“Veel mensen lijken niet te beseffen dat het grootste deel van wat je op je huid smeert, niet alleen in het milieu terecht komt, maar ook daadwerkelijk in je huid trekt en dus in je lichaam terecht komt.”

Webshop en missie

In 2015 zette Eva de webshop E-naturals op die gespecialiseerd is in natuurlijke verzorgingsproducten. Deze ervaring heeft Eva uiteindelijk geïnspireerd om zelf een innovatieve natuurlijke verzorgingslijn op te zetten. Zo werd in 2018 na veel onderzoek AVA Natural Skin Care ontwikkeld en in het leven geroepen. Huidverzorgingsproducten die helemaal natuurlijk zijn met een hoog gehalte aan biologische oliën uit planten, noten en zaden. Eva heeft hiermee een duidelijke missie: bewust wording van producten die je op je huid smeert en de eventuele gevolgen daarvan voor je lichaam, maar zeker ook het milieu. Ze wil hiermee uitdragen dat natuurlijke verzorgingsproducten de nieuwe standaard worden. Beter voor mens en milieu.

AVA betekent “adem van leven” in het oud Engels en “waterval” in het Hindi en Perzisch en staat voor: Hoogwaardige 100% natuurlijke huidverzorgingsproducten waarbij niet bezuinigd is op zowel de hoeveelheid als de kwaliteit van de ingrediënten; zoveel mogelijk biologisch, uit planten, noten en zaden waarvan bewezen is dat ze je cellen vernieuwen en je huid voeden.

3 Natuurlijke huidverzorgingsproducten: Handcrème, dagcrème & anti-agingcrème

AVA Natural Skin Care bestaat nu uit 3 natuurlijke huidverzorgingsproducten: een handcrème, dagcrème & anti-agingcrème. De crèmes zijn niet geparfumeerd. De geur is zacht en je ruikt dat het natuurlijk is. Goed voor een huid die gevoelig is en bijna niets kan verdragen. 3 natuurlijke huidverzorgingsproducten die je huid een boost geven.

De afgelopen dagen heb ik zelf flink lopen smeren en de producten getest. Ik begon met de handcrème nadat ik mijn huisje had schoongemaakt en door de schoonmaakmiddelen en het afwassen mijn handen droog aan voelden. De handcrème is zacht en trekt direct in en laat ook geen vettigheid achter. Mijn handen voelden meteen beter en minder droog. Je voeten worden ook blij van deze voedende crème.

In de avond na het douchen vlak voordat ik naar bed ging heb ik de anti-aging crème op mijn gezicht aangebracht. Het voelde direct als een soort van boost voor mijn huid. De volgende morgen bracht in de dagcrème aan wat als een mooie aanvulling voldeed na de anti-aging crème. Mijn huid voelde minder droog en direct kon ik merken dat mijn huid meer elastisch, gehydrateerd en zachter voelde. Mijn huid zag er fris en stralend uit. Ook deze twee crèmes trekken direct in en laten geen vettigheid achter op je huid. Een natuurlijke en absoluut gezonde boost voor je huid, zo heb ik het ervaren.

100% Natuurlijke ingrediënten

De 3 natuurlijke huidverzorgingsproducten van AVA Natural Skin Care bestaan uit biologisch gecertificeerde oliën uit avocado, macadamia noten, sheaboter en zaden en pitten. Zo bevat macadamia bijvoorbeeld een heel hoog gehalte aan vetzuren die het meest lijken op je eigen huidvet.

 • handcrème met biologische avocado olie en biologische sheaboter is goed voor de verzorging en bescherming van droge, ruwe en schrale huid van handen en voeten.
 • dagcrème is vooral geschikt voor de droge en gevoelige huid. Een hoofdingrediënt is macadamia olie, dat vertraagt huidveroudering en hydrateert de huid.
 • anti-aging crème bevat onder meer moerasbloemzaad-olie en de biologische sheaboter en natuurlijke UVA filter uit rode algen. Dat maakt deze crème heel geschikt voor de droge en rijpere huid die net wat meer intensieve verzorging vereist.

Bewust verpakkingsmateriaal

De kartonnen verpakkingen van AVA Natural Skin Care word gemaakt van plantenafval uit de landbouw. De potjes en tubes waar de crèmes in zitten zijn nu nog van recyclebaar plastic. De grondstoffen zijn zoveel mogelijk biologisch, lokaal, duurzaam en fair trade ingekocht. AVA Natural Skin Care wordt ambachtelijk gemaakt samen met een klein Amsterdams laboratorium, dat gespecialiseerd is in natuurlijke verzorgingsproducten. Er vindt een jaarlijkse controle plaats door een onafhankelijke instelling die garandeert dat alle ingrediënten natuurlijk zijn en dat de ingrediënten gecertificeerd biologisch zijn.

AVA NATURAL SKIN CARE

https://www.avanaturalskincare.com/

info@e-naturals.nl

~★~

Kijk hier voor meer tips voor je Mind, Body & Soul

8 Opmerkingen

 1. Heather Jandrue

  Ohh thanks for sharing. I am always on the hunt for new skin products as my skin is forever changing.

  Antwoord
 2. Caroline

  Nieuwe en duurzame cosmetica merken ontdekken doe ik graag. Jouw blogpost komt dus goed van pas, ik ga me er eens verder in verdiepen.

  Antwoord
 3. Mitchel

  Oeh, het maakt me blij om te lezen dat de verpakkingen van plantenafval is gemaakt. Dat vind ik altijd goede investeringen voor een bedrijf.

  Antwoord
 4. Raïssa

  Ik kende dit merk nog niet. Fijn dat je huid goed reageerde op de 3 cremes!

  Antwoord
 5. Susan Johanna

  Nog niet eerder van gehoord. Zelf ben ik echt vaak te lui om in de avond mijn hele gezicht te reinigen en allemaal cremepjes etc, oeps.

  Antwoord
 6. Henk

  Mooi dat er steeds meer producten komen die streven om van begin tot eind biologisch xijn

  Antwoord
 7. Felice Veenman

  o ik dacht even : natuurlijke producten nu krijg ik wat tips hoe ik kruiden en zo moet toepassen…verkeerd begrepen dus…Dan wordt het toch lastig reageren voor mij omdat ik zuke producten eigenlijk niet gebruik. Ze klinken wel lekker

  Antwoord
 8. Yaika Tak

  Ik kende dit merk nog niet, maar je hebt me erg enthousiast gemaakt. Ik heb zelf een heel gevoelige huid, dus ik denk dat mijn huid heel gelukkig gaat worden van de dagcrème. Daarnaast geef ik graag extra credits aan bedrijven die duurzame producten maken en hierbij de wereld een beetje mooier willen maken.

  Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest