Blogging Rebels: nieuw educatief platform opzetten

Blogging Rebels: nieuw educatief platform opzetten

Blogging Rebels: nieuw educatief platform opzetten

Blogging Rebels: nieuw educatief platform opzetten. Dat is nog al wat, een behoorlijk groot plan. Soms kan je maar beter geduldig zijn en de tijd nemen. Geduldig zijn is vaak echt een van mijn zwakke punten. Dan ben ik zo enthousiast dat ik gelijk veel te hard van stapel loop. En zo nu dus ook weer eens, door mijn nieuwe project nu al te presenteren terwijl de website nog niet af is…

In mijn vorige Celestial Rebel blogs heb je kunnen lezen dat op de achtergrond nieuwe ideeën en projecten worden ontwikkeld en uitgewerkt. Het nieuwe Blogging Rebels is een van die projecten. Dit project staat nog helemaal aan het begin. De domeinnaam www.bloggingrebels.com heb ik al een tijdje geleden geregistreerd, maar de website zelf en een groot deel van de daarbij behorende nieuwe cursussen moet nog gebouwd worden.

Nieuw educatief platform: Blogging Rebels

Waarom een nieuw educatief platform? Vooral geïnspireerd door mijn eigen leerproces bij het opzetten van mijn Celestial Rebel Personal Liftestyle Blog. Tijdens mijn zoektocht naar informatie over hoe je zelf een blog kan opzetten en welke verschillende manieren er zijn om dat te doen, kwam ik op uiteenlopende websites met cursussen en tips & trucs terecht. Deze voornamelijk Engelstalige websites waren niet te vergelijken met de Nederlandstalige websites die ik had gevonden. Het bleek uiteindelijk dat er niet een Nederlandstalige website was zoals de verschillende leuke Engelse cursus websites die ik vond. En daarbij vond ik het eigenlijk jammer dat het allemaal Engelstalig was. Ook al had ik veel aan de informatie die ik vond en is mijn Engels in principe goed.

Uiteraard zijn er al verschillende Nederlandse leerplatformen en websites waar je kan leren om een blog op te zetten of een website te bouwen. Ze zijn bijna allemaal erg duur en de studie periode kan behoorlijk lang zijn. De Engelstalige websites die ik had gevonden bieden betaalbare compacte cursussen aan en dat deed mij besluiten om het op die manier aan te pakken voor Blogging Rebels. Betaalbaar en compact, maar toch met een degelijke cursus inhoud waar alle onderwerpen behandeld worden. Desgewenst in het Nederlands of in het Engels.

Naast betaalde cursussen zullen er ook gratis onderdelen te vinden zijn die jou gaan helpen een blog website met wordpress.org op te zetten. Informatieve hand-outs en werkboeken die je kan downloaden. Maar zover is het nog niet, de officiële Blogging Rebels website is zoals gezegd nog niet klaar 😉 Tot die tijd kan je wel alvast de social media kanalen volgen en lid worden van de community, de info staat onder aan deze blog post.

Wat ga je leren met het cursus aanbod van Blogging Rebels?

Je leert onder andere:

 • een blogwebsite op te zetten met WordPress – wordpress.org
 • de eerste stappen: een domeinnaam vast leggen en een hosting provider uit te kiezen
 • creatief werken met images, headers en logo’s
 • blog posts en pagina’s maken
 • basis SEO (zoekmachine optimalisatie)
 • een mailing lijst opzetten en laten groeien
 • hoe je van je blog een winstgevende website kan maken
 • en nog veel meer!

Blogging Rebels Community

Naast het educatieve platform om zelf te leren hoe je een blog kan opzetten met WordPress, is Blogging Rebels ook een community. Vandaag heb ik alle social media kanalen geregistreerd voor Blogging Rebels op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en YouTube.

In de community kan je in contact komen met andere studenten en meer ervaren bloggers. Je kan er je vragen stellen en je blogwebsite presenteren. Er zullen speciale promotieacties worden opgezet om je blog en de daarbij behorende social media kanalen te helpen groeien. Samen met andere leden van de community wordt informatie en kennis uitgewisseld om zo met elkaar tot een uitstekend resultaat te komen.

Terwijl ik dit artikel schrijf, hebben de eerste twee personen zich via facebook aangemeld voor de Blogging Rebels ★ Nederland en België Community Hoe leuk is dat?! Best trots, en duidelijk is er een markt en doelgroep 🙂

~★~

Meer informatie over Blogging Rebels:

Dutch and English Community to learn how to set up a profitable blog website
www.bloggingrebels.com (under construction)
https://www.facebook.com/groups/838054440353918
https://www.facebook.com/groups/363779718130361
★ MORE INFO AND WEBSITE LAUNCH SOON

2 Opmerkingen

 1. Eva

  Leuk hoor! Goed bezig 🤗😀👍

  Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest