Brieven aan mijn moeder

Brieven aan mijn moeder

Introductie Brieven aan mijn moeder

In de categorie Brieven aan mijn moeder schrijf ik aan mijn overleden moeder. Hoe ben ik daar op gekomen? Tijdens het verwerken van mijn verdriet van het overlijden van mijn mama, heeft mijn psycholoog eens gezegd dat ik het allemaal van me af zou kunnen schrijven. Bijvoorbeeld in een dagboek. Het zit nog al diep.

Rouwverwerking

Tijdens mijn rouwverwerkingsproces heb ik vaak online gezocht naar advies en gelijk gestemden. Artikelen met bijvoorbeeld tips hoe met je verdriet om te gaan en ervaringen van anderen. Ik kon niet direct websites of forums vinden die helemaal aansluiten op hoe ik het overlijden van mijn moeder heb beleefd.

Dat is natuurlijk ook voor iedereen individueel, iedereen gaat anders om met verlies door overlijden van een dierbare. Ik kon mij niet direct identificeren met de ervaring van anderen. Ook had ik het gevoel dat ik met mijn hevige verdriet, wat nog steeds speelt, nergens terecht kon. Omdat ik mij daarin behalve de standaard rouwverwerking tips niet kon vinden in artikelen en ervaringen die van anderen, besloot ik het op mijn manier te doen.

Blog

Ik bedacht om het te verwerken in deze blog. Brieven aan mijn moeder. Een andere therapeut die ik het vertelde dat ik mijn verhaal in een blog online ga zetten zei: “Zou je dat nu wel doen, zo open en bloot voor iedereen op internet?”. Ik gaf aan dat sommige mensen misschien wel geholpen zouden kunnen zijn hoe ik met mijn verdriet en het gemis omga.

Ik mis mijn moeder enorm sinds haar overlijden. Dit is een manier voor mij om het verdriet van mij af te schrijven. Het zijn persoonlijke schrijfsels gericht aan mijn moeder met uiteenlopende inhoud. Soms gaat het over hoe ik mij voel of over mijn beleving toen ze nog leefde. Ik schrijf haar over hoe het met mij gaat nu ze er niet meer is.

Gevoelens en gedachten

Brieven aan mijn moeder geeft mij ruimte om mijn gedachten en gevoelens te uiten daar waar ik het soms lastig vind. Regelmatig vind ik het moeilijk om dat met vrienden te bespreken. Ik stuit op onbegrip, want veel mensen in mijn omgeving zijn hun ouders nog niet verloren. Veel mensen in mijn omgeving hebben naast hun ouders ook nog andere familie. Dat mis ik.

Brieven aan mijn moeder is een heel persoonlijke inkijk in mijn rouwverwerkingsproces en hoe ik probeer om te gaan met mijn verdriet. Zelf nu het enkele jaren geleden is dat mijn moeder overleden is, heb ik enorm moeite om dat verdriet te kanaliseren. Openhartig en eerlijk zonder doekjes er omheen gewikkeld.

Zie hier mijn eerste brief aan mijn moeder voor deze blog. Meer informatie over rouwverwerking kun je hier vinden.

~★~

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest