Celestial Jewelry Handgemaakte Sieraden

Celestial Jewelry Handgemaakte Sieraden

Celestial Jewelry: Handgemaakte sieraden van 1001 kralen

Ik kom uit een behoorlijk creatief nest. Als jong meisje maakte ik hobbymatig oorbelletjes met de rest kralen van mijn moeder en kraaltjes die ik zelf gekocht had bij kralenwinkel Coppenhagen 1001 kralen, toen nog bij ons om de hoek aan de Amsterdamse Bloemgracht. Uren lang lekker priegelen met kraaltjes en tangetjes. Mooie oorbel creaties in alle kleuren van de regenboog. Verschillende stijlen, voor ieder wat wils. Mijn moeder had een groot vierkant bord met standaard en blauw fluweel overtrek voor mij getimmerd, zodat ik mijn zelfgemaakte oorbellen met spelden netjes in paartjes daarop kon prikken. Zo kon ik alles goed aan potentiële kopers presenteren zei ze. Dat was misschien wel het begin van Celestial Jewelry Handgemaakte Sieraden.

Bij ons in de Jordaan

Koninginnedag (nu Koningsdag), een groot feest door de hele stad, gecombineerd met de vrijmarkt in de straten van Amsterdam. Eens per jaar was het dan zo ver: ik kon eindelijk mijn oorbel creaties presenteren en voor 2 gulden en 50 cent per paar verkopen in de straat op de stoep. Daar zat ik op een kleedje dienend als marktkraampje. Naast mijn zelfgemaakte oorbelletjes verkocht ik ook kleding en speelgoed waar ik zelf geen interesse meer in had maar die zeker nog een tweede kans verdienden. Het ging best goed, met de centjes die ik verdiende met de vrijmarkt verkoop kocht ik weer nieuwe kraaltjes en materialen om nieuwe oorbelletjes te maken. Nooit had ik toen gedacht dat ik ooit Celestial Jewelry Handgemaakte Sieraden in het leven zou roepen.

Kralen van mamaKralen van mama

Toen mijn moeder in 2012 overleed, liet ze haar kralencollectie achter. Zelf had ik al een behoorlijke tijd geen oorbelletjes meer gemaakt. Ik had andere interesses gekregen en was met hele andere dingen bezig. In 2015 inspireerden de kralen van mijn moeder me om de gereedschappen weer op te pakken. Ik begon weer creatief te worden met het maken van exclusieve unieke handgemaakte sieraden. Celestial Jewelry is geboren: Kettingen, armbanden en oorbellen. De materialen die ik gebruik zijn natuurlijke materialen zoals glaskralen, hout, halfedelstenen en schelp gecombineerd met brons-, zilver- en goud verguld metaal.

 

Celestial Jewelry Shop

Ik had eigenlijk niet direct de bedoeling om mijn handgemaakte sieraden ook te verkopen maar inmiddels zijn het al best wat kettingen, armbanden en oorbellen. Het zou zonde zijn als mijn handgemaakte Celestial Jewelry gewoon maar hier in de kast weg liggen te stoffen. Zo doende is het idee ontstaan om een webshop te beginnen. Op dit moment wordt er gewerkt aan de webshop en zal deze in de toekomst via mijn blog website te benaderen zijn. In de webshop kun je als het zo ver is ook de handgemaakte sieraden van Marc Jacobs vinden.

Celestial Jewelry      Celestial Rebel Shop     Marx Sieraden     Coppenhagen Beads

~★~

7 Opmerkingen

 1. Caroline

  Altijd weer leuk om het verhaal achter een ontwerp, collectie of label te mogen lezen. En zo’n eigen verhaal is heel belangrijk om je van de rest van de duizenden sieraden aanbieders op internet te onderscheiden.

  Antwoord
 2. Simone

  Wat een mooi verhaal. Leuk dat je ze nu verkoopt in je webshop.

  Antwoord
 3. Raïssa

  Leuk verhaal en mooie sieraden 🙂

  Antwoord
 4. Ilonka

  Wauw wat mooi. Ook ik heb vroeger als hobby oorbellen en kettingen gemaakt.

  Antwoord
 5. Elisabeth

  Herken het creatieve van thuis uit. Heb ik ook. Kralen heb ik ook eens wat mee gedaan. Maar vind te veel dingen leuk

  Antwoord
 6. Felice Veenman

  a wat een prachtig verhaal, en wat leuk dat jouw moeder ook al met kralen in de weer was!

  Antwoord
  • Puur KoKen

   Wat een leuk verhaal. En je sieraden zijn echt heel erg mooi!

   Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest