Celestial Rebel is jarig! 1 Jaar bloggen, hoe is het bevallen?

Celestial Rebel is jarig! 1 Jaar bloggen, hoe is het bevallen?

Celestial Rebel is jarig! 1 Jaar bloggen, hoe is het bevallen?

Celestial Rebel is jarig! 1 Jaar bloggen, hoe is het bevallen? Vandaag is mijn blogwebsite precies een jaar oud. Bloggen is iets wat ik al lang wilde doen. De samenloop van mijn privésituatie in september 2019 en een paar maanden daarna het begin van de corona crisis in de lente van 2020, hebben ervoor gezorgd dat ik dan eindelijk een al lang lopend plan in de praktijk heb gebracht.

Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kanWebinars en blog cursus

Ik had eerder wat webinars en een cursus gevolgd om te leren hoe je een blog opzet door middel van het bouwen van een WordPress website. Websites maken vind ik leuk, maar een WordPress website had ik nog nooit opgezet. Ik leerde dus veel nieuwe dingen en technieken over het bouwen van websites. En ook over het opzetten van een blog, want hoe pak je dat nu aan? Schrijven vond ik ook al leuk, maar schrijven voor een blog had ik nog nooit gedaan. Ik moest goed nadenken waar ik dan over wilde schrijven op mijn blog. Welke onderwerpen, wat voor niche?

Ondanks dat ik door de webinars en blog cursus een basiskennis had opgedaan en ook al ver genoeg was met het bouwen van mijn blogwebsite, moest ik van mezelf op een gegeven moment toch echt live gaan en de mijn nieuwe blogwebsite presenteren. Ik had al enkele blog artikelen van tevoren geschreven zodat ik een voorsprong had op wat er verder nog ging komen en het verdere verloop van mijn blogwebsite.

De blog is LIVE

Het aller eerste artikel wat ik had gepost op 6 juli 2020 was de eerste “Brieven aan mijn moeder”, hierin vertelde ik waarover ik in deze blog categorie zou gaan bloggen. De titel zegt het eigenlijk al. Er volgden een aantal andere korte introductie artikelen over de andere blog categorieën. En toen begon het echt…

Celestial Rebel blog beginnen: 1001 ideeën

Celestial Rebel blog beginnen: 1001 ideeën. Zo had ik ineens in juli 2020 toch 11 blogartikelen staan. Om meer structuur te krijgen besloot ik om 5 hoofdcategorieën aan te houden voor mijn blog.

Celestial Rebel – voor persoonlijke en meer algemene blogs die ik wil schrijven
Brieven aan mijn moeder – ik schrijf haar omdat ik haar ontzettend mis sinds haar overlijden
Celestial Bus Camper – de camperbus die ik heb geërfd
Muziek – de rode draad in mijn leven
Mind, Body & Soul – blogs over wellness en spiritualiteit
Charity & Goede Doelen – een categorie waar ik de aandacht vraag voor goede doelen waar ik achter sta

1001 Twijfels keuzes maken en ontdekken

1001 Twijfels keuzes maken en ontdekken. Ik was trots, ik was blij, maar begon ook onzeker te worden. Immers had ik helemaal geen schrijfervaring op deze manier. Had ik wel een goede keuze gemaakt door te gaan bloggen? En dan ook nog eens behoorlijk persoonlijk in sommige blogs…

Het was een totaal nieuw avontuur wat ik was begonnen. Ondanks mijn twijfels en onzekerheid, en hoe spannend ik het ook vond, was ik wel vast besloten om ermee door te gaan. In de blog timeline kan je alle tot nu toe geschreven blogartikelen terug vinden.

  Bloggen bevalt me goed

  Het bloggen bevalt me goed! Ondanks mijn privéomstandigheden ga ik ermee door, maar let ik wel ook op mezelf dat ik me niet overvraag. Een belangrijk blogartikel was het schrijven over mijn burn-out. Het herinnert mij er aan dat ik nog lang niet de oude ben en dat ik goed moet opletten om genoeg rust te nemen.

  Statistiek van 1 jaar bloggen Facebook statistiek Celestial Rebel Pagina

  Als blog beginneling heb ik het met mijn blog niet slecht gedaan, tenminste dan vind ik zelf. Als ik ga vergelijken met andere blogs, dan zijn de statistieken laag, maar die blog zijn al veel langer online. Op dit plaatje zie je de statistieken van de Celestial Rebel Facebook pagina van de afgelopen maand van 8 juni tot en met 5 juli 2021.

  Zoekmachine resultaten

  Mijn blog is 17,000 keer weergegeven in zoekmachine resultaten, en onder andere gevonden met de volgende zoekwoorden/zoektermen: stoppen met roken resort, Amsterdamse zwerfkatten, beste gps tracker kat, beste gps tracker hond zonder abonnement, biologische huidverzorgingsproducten, webshop opzetten, Mercedes-Benz, interieur camper bus, rouwverwerkingsproces, zelfgemaakte sieraden verkopen, het bloed kruipt waar het niet gaan kan, jong grijs worden. In totaal zijn er 207 zoekwoorden/termen waar mijn blogwebsite op wordt gevonden.

  Bezoekers:

  Er zijn 2607 terugkerende bezoekers, die dagelijks, wekelijks of maandelijks terug komen om mijn blogs te lezen. De gemiddelde leeftijd van mijn blog bezoekers is tussen 23 en 64 jaar, maar dit schommelt elke periode. Er zijn gemiddeld 2603 nieuwe gebruikers per maand gemeten in het eerste jaar. De dag met het hoogst aantal gemeten sessies is uitgekomen op 3507 sessies. Sessie duur is gemiddeld tussen de 3 en 6 minuten dat een bezoeker op de website blijft. En het bouncepercentage is 43,09% (dat is best heel goed!). Er zijn op de blogartikelen 119 reacties geschreven door bezoekers, inclusief mijn eigen reacties.

  Top 6 van Landen waar bezoekers vandaan komen:

  1. Nederland
  2. USA
  3. UK
  4. Spanje
  5. Frankrijk
  6. Duitsland

  Top 5 Browsers die bezoekers gebruiken:

  1. Chrome
  2. Safari + Safari mobile
  3. Android web view + app
  4. Firefox
  5. Edge

  Advertenties en affiliaties

  Oh, en wat heb ik verdient met advertenties en affiliaties? Nou het is geen vetpot, maar leuk is het wel: ik heb in totaal € 8,52 verdient. Dit is met name gekomen door het weergeven (en doorklikken door bezoekers) van advertenties. Google AdSense is een leuke tool om op deze manier, en ook al is het voor mij nu nog minimaal, met bloggen iets bij te verdienen. Al moet ik wel zeggen dat AdSense pas uitbetaald bij een bedrag van €70,-

  Ook zijn de regels waar je website aan moet voldoen behoorlijk streng en stoppen advertentie weergaven tijdelijk als er door Google AdSense ongeldig verkeer wordt gemeten, bijvoorbeeld door bots. Een bot is een computerprogramma dat op een autonome manier taken kan uitvoeren. De bot kan bijvoorbeeld een webpagina raadplegen of bezoeken. Bots hoeven zeker niet per se slecht te zijn, maar in het geval van Google AdSense betekend het dat er verkeer van bepaalde bots naar een website (mijn website in dit geval), als ongeldig verkeer registreert. Het ongeldige verkeer is niet meegenomen in bovenstaande bezoekersstatistieken.

  Blijven leren, blijven bloggen!

  Dat gedoe met Google AdSense verklaart dan ook waarom er soms even geen advertenties op mijn blogwebsite worden getoond en dat is best vervelend als je met bloggen een zakcentje wil verdienen. Ik moet ook nog uitzoeken waarom er soms wel en soms geen advertenties in de blogartikelen worden getoond, want dat lijkt weer een andere oorzaak te hebben dan het ongeldig verklaarde verkeer. Daarbij ga ik me ook meer verdiepen hoe ik met mijn affiliatie overeenkomsten een beter resultaat zou kunnen behalen om extra inkomsten te genereren. Ik kan als blogger newbie nog zo veel leren over bloggen en centjes verdienen met je blog, want dat kan echt beter! En ik ben eigenlijk nog maar net begonnen… #doelstelling 🙂

  ~★~

  Best trots dus ja als blogger newbie, al met al mag ik niet klagen, bloggen is leuk! Met regelmaat zal ik blijven schrijven voor mijn Celestial Rebel blogwebsite. 

  2 Opmerkingen

  1. Saskia

   Gefeliciteerd met je eerste blogjaar!
   Op naar vele jaren

   Antwoord

  Laat een antwoord achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Pin It on Pinterest