Celestial Rebel kick-off 2020, op naar 2021…!

Celestial Rebel kick-off 2020, op naar 2021…!

Celestial Rebel kick-off 2020, op naar 2021…!

2020 was een heftig bewogen jaar voor iedereen, niemand had kunnen verwachten dat er wereldwijd een virus pandemie zou golven. Zo veel impact op ieders leven… 2020 was ook de kick-off van mijn blog website Celestial Rebel. Wat een leerzaam avontuur!

Celestial Rebel Personal Lifestyle Blog kick-off

Een blog website opzetten en lanceren, dat is wat ik wilde doen in 2020. Het idee wat al jaren liep te broeien omgezet in een blog website, daar was die dan eindelijk live online. Ondanks dat ik al wel een beetje kon watertrappelen, ben ik min of meer in het diepe gesprongen. Theoretisch leek het allemaal zo makkelijk om een blog website op te zetten. Niet dat het super moeilijk is, maar in de praktijk liep ik toch wel tegen bepaalde dingen aan. Zowel technisch als het schrijven van blogs op zich. Vooral dat laatste, het schrijven, zo vaak en zo veel blokkades.

Schrijven

Onzekerheid, zou ik dit nu wel online zetten of is het wel goed genoeg wat ik heb geschreven? Geen ervaring met blogs schrijven. Weinig ervaring met artikelen of verhalen schrijven in het algemeen. Ik deed maar wat voor mijn gevoel. En toch staat het er geschreven, door mij… Om meer zekerheid te krijgen bij het schrijven van mijn blogs ben ik begonnen met twee schrijf cursussen. Het is de bedoeling dat ik door het volgen van deze cursussen leer mijn blokkades en onzekerheid opzij te zetten. De verschillende schrijftechnieken en vaardigheden die aanbod zullen komen zijn mooi meegenomen.

Is het een blog, een column of een dagboek…?

Tijdens het proces om mijn Celestial Rebel blog op te zetten bleek dat er zo veel onderwerpen zijn waar ik wel over zou willen schrijven. Het was eigenlijk te veel en dat is het nog steeds. Celestial Rebel is niet direct een niche blog. Het gaat niet specifiek over een onderwerp of specialisme. Ik durf het bijna niet te zeggen maar het gaat over mij en onderwerpen die ik interessant vind.

Neem bijvoorbeeld mijn Celestial Bus Camper, mijn Mercedes-Benz zelfbouw camperbus. Helemaal zelf gebouwd door mijn moeder en ik heb hem geërfd. Het is een langetermijnproject. Dat is dan ook de reden dat ik er nog niet veel over heb geschreven.

Of de Brieven aan mijn Moeder. Ik schrijf ze (haar) om beter om te leren gaan met mijn verdriet nadat mijn mams is overleden. Mams, ik zag ze niet vliegen. “He’s just not that into you”, dat zou je waarschijnlijk gezegd hebben als ik samen met jou aan je keukentafel in detail had verteld wat er nu precies aan de hand was en met wie…

Celestial Rebel geeft ruimte om meer uiteenlopend te schrijven, tenminste dat is de bedoeling. Hier kan je bijvoorbeeld lezen over het blog beginners proces waar ik voor mijn gevoel nog steeds in zit. Of Muziek, de rode draad in mijn leven.

Commercieel of niet

Eerlijk is eerlijk. Een van de redenen waarom ik een blog wilde beginnen is om op die manier met de tijd een beetje extra inkomsten te genereren. Zo ver is het nog lang niet, tot nu toe kost het mij alleen maar. Dat neemt echter niet weg dat ik er veel plezier in heb (afgezien van de schrijfblokkades) en zal ik er ook zeker mee doorgaan. Eerder schreef ik al dat het moet groeien en dat ik zelf ook mee moet groeien in dit blog avontuur. Zo werk ik bijvoorbeeld met advertenties en affiliate links op de website.

En zo leerde ik dat indien ik ook partner wil worden bij bol.com, het dan niet is toegestaan om actief Charity en Goede Doelen te promoten op mijn website. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik om die reden de categorie ga verwijderen. Er zijn namelijk nog andere mogelijkheden om met mijn blog een extraatje bij te verdienen. Het zal nog veel tijd en werk kosten voordat ik echt de financiële vruchten kan plukken. En mocht dat toch niet helemaal lukken, dan geeft het ook niet. Want dan heb ik wel multidisciplinaire kennis opgedaan over het opzetten van een blog en het bouwen van een WordPress website.

Intentie of goede voornemens

Ooit heb ik me laten vertellen dat intenties beter werken dan goede voornemens. De intentie is om komend jaar, 2021, veel regelmatiger te gaan schrijven voor Celestial Rebel. Het ritme en de planning moeten sowieso strakker aangepakt worden. Dat kan ik wel zeggen nu na 6 maanden live online te zijn met Celestial Rebel en het bestuderen van de verschillende statistieken. Daarbij wil ik naast het verbeteren van mijn schrijftechniek ook blijven werken aan mijn technische kennis. Er is altijd ruimte voor verbetering en kennisuitbreiding.

Mijn woord voor 2021 is: Content, content en nog meer blog content…

Ik wens iedereen een voorspoedig 2021 met veel warmte, liefde en knuffels!

~★~

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest