Cheekiness… Maar zo een blog moet het niet worden!

Cheekiness… Maar zo een blog moet het niet worden!

Cheekiness… Maar zo een blog moet het niet worden!

Cheekiness… Maar zo een blog moet het niet worden! Aller eerst: Ik had mij zo voorgenomen om dit geen dj (geschiedenis) blog te laten worden. Toen ik het mijn Instagram en YouTube superster buurvrouw vertelde op een zonnige dag in maart dit jaar in onze tuintjes dat ik dan eindelijk mijn blog ging beginnen. Ze zei met haar enthousiasme: “Wat ontzettend leuk dat je een dj blog gaat beginnen.” Daarop zei ik haar dat het zeker niet de bedoeling zou zijn om er een dj blog van te maken, ik was er wel klaar mee. Ik zag een teleurgestelde grijns op haar gezicht.

Eens wil ik haar vragen of ik een blog over haar mag schrijven gezien zij zo succesvol is online. Dan zouden we links kunnen uitwisselen op social media en had ik daardoor misschien wat meer blog traffic kunnen genereren. Omdat ik haar nog niet gevraagd heb, laat ik haar voor nu respectvol onbekend… Ik zei het al: Cheekiness… Maar zo een blog moet het niet worden!

Long, long, long, long time ago, Before the wind before the snow…

Ergens eind 1998 was het dat ik radio 3FM aan had staan tijdens het schoonmaken van mijn stulpje toen ik nog in de Amsterdamse Jordaan woonde. Ik luisterde onder meer graag naar de middagshow van Rob Stenders. Op een gegeven moment had hij weer een nieuwe actie bedacht: hij wilde wel eens met iemand van beroep ruilen voor een dag. Dan zou hij het beroep van een betreffende luisteraar gaan uitoefenen en zou de luisteraar zijn programma mogen overnemen. Ik vond dat wel een goed idee ondanks dat onze beroepen niet zo heel erg veel van elkaar verschilden, we waren allebei dj. Ik in clubs en hij op de radio.

Mijn bijdehante ik voelde zich aangesproken en zo schreef ik een email naar het betreffende email adres waar je gehoor kon geven aan de oproep van Rob Stenders. Het idee was dat ik als club dj nog nauwelijks radio presentatie ervaring had wat ik graag wilde leren. DJ mixen voor de radio zijn eigenlijk altijd zonder presentatie tussendoor. En dat ik vond dat Rob Stenders wel een keer op mijn dj residentie in de club zou kunnen komen draaien. Omdat het zo dicht bij elkaar ligt, radio en club dj, had ik niet direct op een reactie gerekend. Toch, een paar dagen later kreeg ik een antwoord van de producer van het programma. Dat ik niet uitgekozen was voor de beroepen ruil, maar dat ik wel welkom was om te komen draaien in een nachtprogramma zondag nacht. Zo gezegd, zo gedaan.

De Nachtclub

Oh wat vond ik het spannend! Ik mocht midden in de nacht komen draaien op 3FM, helemaal cool, de grootste nationale radio zender. Geen idee wat mij precies te wachten stond reed ik ’s nachts richting Hilversum naar de 3FM studio op het Mediapark. Het was een leuke kennismaking daar. De producer van Rob Stenders bleek Dennis Hoebee te zijn die ook zijn eigen nachtprogramma had op 3FM. De Nachtclub, zondag nacht 3 uur lang live uitzenden op 3FM. Dennis samen met twee anderen – toen nog sidekick Gerard Ekdom en sorry, ik weet je naam niet meer maar je speelde elektrische gitaar. Zij waren met z’n drieën de gangmakers in De Nachtclub op 3FM met Dennis als presentator aan het roer achter de knoppen.

In het eerste uur mocht ik er voor de gezelligheid al bij zijn. Dat was leuk want dan was het niet zoals anders: binnenkomen, even een kort interview en dan je mix laten horen en weer wegwezen. Nee, van het begin tot het eind, dat gaf de show zoveel meer sfeer zo vond Dennis. Dan kon je ergens naar toe werken met de gasten, ik in dit geval, had hij gezegd. In het tweede uur zou ik mijn dj mix laten horen.

Zenuwen

Ondanks mijn zenuwen was het eigenlijk heel relax in de studio. Die zenuwen waren vooral voor het laten horen van mijn dj mix live op 3FM. Want op mijn mondje gevallen was ik (gelukkig) niet, ik vond het erg leuk om met een koptelefoon op voor de microfoon mee te mogen doen en te babbelen in het programma. Het ging over van alles en muziek. Ik werd op een leuke manier bij het programma betrokken gast zijnde, er was direct een leuke klik.

Ondertussen met de nachtclub gangmakers stiekem jointjes roken buiten tijdens de nummers die gedraaid werden op de radio met een biertje erbij. Maar wel goed op de timing letten want er moest ook gewerkt worden. De Nachtclub, een gezellige nachtelijke dolle boel in de studio.

Aan het eind van het programma vroeg Dennis mij omdat hij het zo leuk vond een vrouw erbij te hebben of ik de week er op weer wilde komen om een mix te maken en mee te doen met de show. Natuurlijk wilde ik dat want het beviel mij ook goed daar in de radiostudio en ik kon ook nog mijn muziek aan een groot publiek laten horen zo midden in de nacht. De zondag nacht werd op die manier een lange tijd een wekelijkse vaste prik in Hilversum. Zo rolde ik er steeds meer in bij 3FM. En werd ik nadat ik de radioproducer kneepjes en taken van Dennis had geleerd ook gevraagd als betaalde inval producer voor onder andere het programma van Rob Stenders.

Via De Nachtclub leerde ik ook Giel Beelen kennen. Zijn programma was na ons programma in de nacht. Ook bij Giel werd ik af en toe uitgenodigd om te komen draaien.

Rob & Fred kalender

Rob Stenders had altijd leuke gekke ideeën voor zijn programma. Deze keer had hij bedacht dat hij voor een goed doel een kalender wilde maken. Ook ik was gevraagd of ik op de kalender wilde verschijnen en uiteraard wilde ik dat wel. Er was bedacht dat ik samen met Fred Siebeling en Floortje Dessing in een soort van Star Wars space setting op de foto zou gaan voor de maand januari van het jaar 2000. Zonder echt in detail te treden was gebleken dat ik die dag voor mijn gevoel niet zo een goede klik had met mevrouw Floortje (sorry no offence, ze maakt prachtige programma’s waar ik graag naar kijk). Toch was het een dolle fotoshoot en een zeer geslaagde kalender actie van Rob Stenders…

Jingle producer

Dennis en ik waren een goed team en werden gevraagd om voor het 75-jarig bestaan van de VARA voor die feestelijke dag het 3FM jingle pakket te maken. Op die dag werden onze jingles de hele dag tussen de programma’s en reclame blokken door uitgezonden. Naar aanleiding daarvan mochten we ook jingles gaan maken voor andere VARA-radio programma’s van o.a. Paul de Leeuw en Henk Westbroek. Van de ene leerzame ervaring rolde ik in de andere. Het was een mooie bijkomstigheid met goede verdiensten.

Mijn email had er toch voor gezorgd dat ik in een iets andere setting hands on professioneel radio heb leren maken.

Cheekiness… Maar zo een blog moet het niet worden!

~★~

In de laatste blog kon je lezen dat het toch weer jeukt een dj mix te maken. Je leest het hier

NPO 3FM

Rob & Fred Kalender 1999

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest