Droom: een eigen webshop opzetten Deel #1

Droom: een eigen webshop opzetten Deel #1

Droom: een eigen webshop opzetten Deel #1

Droom: een eigen webshop opzetten. Al een tijd droom ik er van om een eigen webshop op te zetten. In mijn ontdekkingsreis om Celestial Rebel Personal Lifestyle Blog op te zetten, heb ik niet alleen maar zo een beetje alles onderzocht op het gebied van bloggen. Om de droom een eigen webshop op te zetten te verwezenlijken, ben ik daarom ook veel breder gaan kijken wat voor mogelijkheden er zijn die mij aanspreken om een online business te starten. Zo kwamen van de vele mogelijkheden drie opties naar voren waar ik ontzettend graag mijn energie in wil steken:

 1. Een blog beginnen
 2. Een cursus website opzetten
 3. Een webshop starten

Eerder heb je al kunnen lezen dat ik aan Celestial Rebel ook een webshop wil koppelen. Een webshop voor mijn zelfgemaakte sieraden. De link staat rechts boven op de pagina, vooralsnog zonder webshop koppeling. Het idee om een webshop te starten groeide op papier verder uit. Naast het idee om mijn eigen handgemaakte sieraden te verkopen online wilde ik verder kijken in de wereld van webwinkels en online shoppen.

Na het volgen van heel veel webinars en het lezen van nog meer how to’s, handouts en pdf downloads heb ik nu een behoorlijke basis kennis over de vele verschillende mogelijkheden om een webshop te beginnen. Een webshop voor mijn handgemaakte sieraden gaat er komen maar nu nog niet. Want tijdens al mijn onderzoek heb ik nog een ander concept bedacht voor een webshop.

Ondanks dat ik theoretisch ontzettend veel informatie en kennis had opgedaan, wist ik niet zo goed waar te beginnen met het nieuwe concept voor een webshop. Een domeinnaam registreren met daaraan gekoppelde hosting of toch eerst groothandels voor artikelen zoeken die passen bij het concept wat ik heb bedacht? Velletjes vol had ik getikt en uitgewerkt maar toch wilde het praktisch nog niet helemaal vorm krijgen. Misschien was ik onbewust angstig om het webshop avontuur aan te gaan…

Gokje wagen

Het idee voor de webshop werd even geparkeerd. Ik dacht dat de tijd misschien nog niet rijp zou zijn. Er was in ieder geval iets wat mij blokkeerde om actie te ondernemen en te bouwen aan mijn webshop droom. Per toeval kwam er in januari op Facebook een advertentie voorbij met een win actie. De prijs: een webshop en een jaar lang begeleiding van De Webshopverkoper.

In het kader van een gokje wagen heb ik een samenvatting van mijn plannen om een webshop te beginnen ingevuld via het betreffende deelname formulier op de website en ingestuurd. Onder de voorwaarde werd gevraagd om de Facebook pagina van De Webshopverkoper een like te geven. Niet geschoten altijd mis. Nu was het afwachten. De winnaar zou met Valentijnsdag bekend worden gemaakt.

Valentijn zondag

Druk met mijn twee andere websites, deze blog en het educatieve platform Blogging Rebels, was ik alweer vergeten dat ik had deelgenomen. Ook ging ik er eigenlijk niet vanuit dat ik überhaupt een prijs zou winnen want er waren vast mensen met een veel beter plan om een webshop te beginnen die zouden meedoen aan de wedstrijd. Op Valentijnsdag werd ik gebeld, zou ik dan toch een stille minnaar hebben die mij de liefde zou verklaren? Nee, dat was niet het geval. Ik werd gebeld door Ketan van De Webshopverkoper met de mededeling dat ik de prijs had gewonnen door mijn deelname aan de wedstrijd. WoW…! Ik kon het niet geloven maar was wel reuze blij met de mededeling.

Gewonnen: een webshop van De webshopverkoper

Opeens was ik een winnaar. Wat een fijn gevoel! Zo had ik de hulp gevonden om mijn droom een eigen webshop op te zetten sneller dan gedacht te verwezenlijken. Nu moest ik wel nog beter gaan nadenken wat voor een webshop ik wil opzetten. Mijn droom werd een plan en het plan werd helder. Met de ervaring en begeleiding van De Webshopverkoper zal mijn webshop tot stand komen.

Blogserie

Dit is deel 1 van de blog serie “Droom: een eigen webshop opzetten” die ik ga schrijven over het avontuur om mijn gewonnen webshop tot stand te brengen. Ik zal jullie regelmatig op de hoogte houden van de stand van zaken en het reilen en zijlen, van de dingen waar ik misschien wel tegen aan ga lopen en natuurlijk ook de positieve ontwikkelingen van het opzetten van mijn webshop. Ik ben blij en dankbaar dat ik net dat steuntje in de rug heb gevonden wat mij kracht geeft om mijn plannen en dromen te kunnen verwezenlijken. De droom wordt werkelijkheid en de webshop is op alle fronten under construction. Heel spannend allemaal!

~★~

Deel #2 van deze blogserie staat hier

Meer informatie over De Webshopverkoper vindt je op hun website en Facebookpagina

Meer Celestial Rebel blogs vindt je hier

6 Opmerkingen

 1. Manon

  Super leuk dat je gewonnen hebt! Ben benieuwd naar je creaties!

  Antwoord
 2. Nicole Orriëns

  Wat heerlijk als een droom uitkomt zeg. Een webshop lijkt me erg leuk, hoewel ik er zelf niet zo geschikt voor ben.

  Antwoord
 3. Mandy

  Oh wat gaaf zeg!! Gefeliciteerd. Ik denk dat ook altijd bij een winactie maar ik win dan eigenlijk ook echt nooit haha! Leuk dat jij gewonnen hebt!

  Antwoord
 4. Gemma

  Wat super leuk om te lezen! Hopelijk beleef je er nog veel plezier aan!

  Antwoord
 5. marceline Geelen

  Wat ongelooflijk tof! Ik benijd je en ben trots op je, je hebt echt visie meis. Weet zeker dat dit gaat lukken!

  Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest