Droom: een eigen webshop opzetten Deel #2

Droom: een eigen webshop opzetten Deel #2

DROOM: EEN EIGEN WEBSHOP OPZETTEN DEEL #2

Droom: een eigen webshop opzetten. In deel #1 van deze blogserie heb je kunnen lezen dat ik door mee te doen aan een online wedstrijd van De Webshopverkoper een webshop heb gewonnen. Laat wel duidelijk zijn dat het geen kant-en-klare webshop is die ik heb gewonnen. De prijs houdt in dat ik onder begeleiding en met hulp van De Webshopverkoper een eigen webshop aan het bouwen ben.

Mijn droom een eigen webshop op te zetten heeft nogal wat voeten in de aarde. Zelfs met de begeleiding die ik krijg om het in de praktijk te brengen. Wederom ben ik zoveel aan het leren, deze keer over het zakelijke gedeelte, wetgeving en internationaal e-commerce bedrijven. Het is nogal wat, waar ik natuurlijk vooraf niet goed genoeg over had nagedacht.

Woocommerce en geheimzinnige plugin

Daarnaast leer ik ook een nieuwe functie voor WordPress: Woocommerce. Woocommerce is een webshop applicatie plugin voor WordPress. Hiermee kan je betrekkelijk makkelijk een webshop functie toevoegen aan je WordPress website. Het is een zeer uitgebreide plugin met veel mogelijkheden. Er zijn allerlei add-ons te verkrijgen voor Woocommerce wat je kan zien als plugins binnen de plugin. Ik ben nog aan het uitzoeken welke handig zijn voor mijn webshop om deze add-ons uiteindelijk te integreren in mijn eigen webshop.

Mijn webshop concept

Omdat het idee voor een webshop al langer aan het broeien is, had ik al een en ander op papier gezet. Ik had een duidelijk idee over de producten die ik wil gaan verkopen. Ook had ik al uitgezocht waar die producten te vinden zijn en wie de leveranciers zijn. Daar heb ik een plugin voor gevonden die mij gaat helpen met het importeren van de producten naar mijn webshop. Over deze plugin wil ik nu nog niet zo veel vertellen anders heb ik straks niets meer te schrijven voor deze blogserie.

Het concept is aardig goed gelukt, maar in de praktijk is alweer gebleken dat een deel van het technische aspect met mijn geheimzinnige plugin niet helemaal aansloot op mijn plannen. Al heel snel moest ik daar iets anders op verzinnen. Nou eigenlijk niet verzinnen, ik moest gewoon doen wat er verwacht werd in de omstandigheden.

Het was gebleken dat ik met de betreffende plugin het design van mijn webshop maar minimaal kon aanpassen. Ik was al behoorlijk gevorderd met het bouwen van de webshop en moest toen besluiten om de gehele webshop te verwijderen om het anders aan te pakken met een eigen design. Het betekende dat ik WordPres eerst moest verwijderen van de server en geheel opnieuw moest installeren. Ook de geheimzinnige plugin moest nu anders geconfigureerd worden. Daar ging al ons werk en de uren die erin zaten. Om het positief te zien: het was erg leerzaam.

dj-gagdgets.com

dj-gadgets.com de domeinnaam voor mijn webshop verklapt al een heel klein beetje wat voor een webshop het gaat worden. Toch wil ik net als de geheimzinnige plugin ook hier nog niet zoveel over vertellen. Het moet spannend blijven!

Er moest nog een logo komen. Weken zat ik er over na te denken hoe dat logo er uit moet zien. De ideeën voor mijn logo liepen uiteen, toch had ik telkens het gevoel dat niets goed genoeg of mooi genoeg was. Tot ik na het experimenteren met verschillende ontwerpen eindelijk had gevonden wat goed past bij mijn concept en waar ik dan echt tevreden mee was.

Kamer van Koophandel

Een van de eerste vragen van De Webshopverkoper was of ik al ingeschreven stond bij Kamer van Koophandel. Dat was ik nog niet en ik gaf aan dat ik dat zo lang mogelijk wilde uitstellen, bijvoorbeeld tot dat mijn webshop daadwerkelijk online zou staan en gelanceerd zou worden. Inmiddels heb ik de stappen genomen om als bedrijfje geregistreerd te worden bij Kamer van Koophandel. Op 10 mei aanstaande  heb ik daar de afspraak om mijn inschrijving af te ronden.

Zo kwam er automatisch ook een deadline om de webshop te lanceren omdat ik een startdatum moest aangeven. De startdatum is 1 juni 2021. Dat zal dan ook de datum zijn dat mijn webshop live online zal gaan.

Tenminste dat is de bedoeling want we zijn nog aan het bouwen en verbeteren met het design. Harrie van De Webshopverkoper helpt mij met het design van de webshop en heeft net iets meer technische kennis dan ik. Het is fijn dat hij bijna altijd paraat staat als ik een vraag heb. Daarbij moet ik ook verder werken aan het finetunen van de verschillende producten die aangeboden worden in de webshop.

Tot zo ver deel #2 van deze blogserie Droom: een eigen webshop opzetten.

~★~

Meer informatie over De Webshopverkoper vindt je op hun website en Facebookpagina

Deel #1 van deze blogserie staat hier en Deel #3 staat hier

Meer Celestial Rebel blogs vindt je hier

1 reactie

  1. Jeanine

    Wat een toffe prijs om te winnen zeg! Heel erg leuk.

    Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest