Het bloed kruipt waar het niet gaan kan

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan

★ ivm persoonlijke omstandigheden gaat de radio gig niet door… De blog blijft wel online…

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan

Een keer in de zoveel tijd heb ik er genoeg van, dan ben ik er helemaal klaar mee. Soms duurt het lang, soms duurt het minder lang. Nu heeft er weer bijna 2 jaar tussen gezeten. DJ-en. Een passie die nooit helemaal zal vergaan. Ooit uit nieuwsgierigheid begonnen door de liefde voor house- en techno muziek. Toen ik nog als danseres werkte voor bands, in clubs en op festivals hoorde ik regelmatig fantastische muziek voorbij komen. Telkens als er weer een plaat werd gedraaid vroeg ik aan de dj om de titel. Met mijn titel lijstje ging ik dan vervolgens naar de platenzaak om de muziek zelf te kopen. Zo ontstond langzaam mijn vinyl collectie. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Donderdag platen dag

De donderdag was een populaire dag om naar de platenzaak te gaan, dan kwamen de nieuwe releases uit. De platenzaak was op zo een dag een hotspot voor dj’s. Eens vroeg een bekende dj mij in de platenzaak wat ik dan deed met al die platen die ik kocht. Ik was immers danseres en geen dj. Ik zei hem dat ik vaak zo genoot van de muziek waar ik op danste, dat ik die zelf wilde hebben. Hij vroeg me of ik dan ook bezig was om de muziek te mixen. Ik zei dat ik zelf maar 1 huis, tuin en keuken platenspeler had en dat het mixen van de platen niet direct mijn bedoeling was. Ik wilde gewoon de mooie muziek verzamelen. De dj vond het leuk en zei dat ik maar eens bij hem moest komen proberen om te mixen met de platen die ik kocht.

Lees meer op Marcy goes Wild

Uit de hand gelopen hobby

Snel had ik de basis techniek van het platen mixen onder controle. Ik spaarde mijn eerste twee draaitafels en mixer bij elkaar en was trots dat ik die investering had gedaan. Op die manier was ik niet meer afhankelijk van anderen om mijn mix techniek te verbeteren. Oefenen, oefenen, oefenen. Al mijn tijd was ik bezig om mijn techniek te verbeteren. Ook had ik aan bevriende dj’s gevraagd of ik misschien bij hun in de club aan het begin van de avond mocht draaien om zo het club gevoel als dj te leren. Het was erg leuk om te doen, zo leuk zelfs dat ik een paar jaar later om betaalde boekingen aan te kunnen nemen mij had ingeschreven als zelfstandige bij de Kamer van Koophandel. Langzaam aan ging het balletje rollen en kreeg ik betaalde boekingen.

Radio

Radio is een stille liefde van mij. Mijn eerste kennismaking met het maken van radio was bij de Amsterdamse radiopiraat Radio 100. In het woensdag avond programma Groove Yard van dj Dano mocht ik voor het eerst mijn mix kunsten laten horen. Radio was leuk! Een aantal lokale radio stations vroegen regelmatig of ik een gast mix wilde komen maken in hun programma’s. Dat deed ik met plezier. Op een gegeven moment ben ik bij 3FM terecht gekomen en kon ik daar wekelijks op zondag nacht het programma De Nachtclub van Dennis Hoebee mee presenteren en een uur lang mijn mix live laten horen. Zo had ik radio nog niet meegemaakt, 3FM was geweldig. Ik heb er veel geleerd over professioneel radio maken.

DJ Celeste - House ClassicsHouse Classics with DJ Celeste

Op 1 oktober 2017 was de aller eerste uitzending van mijn eigen radio programma. Eerder had ik niet gedacht dat ik ooit mijn eigen radio programma zou hebben. Ik kreeg de mogelijkheid om bij db962 een keer per week 3 uur lang radio te maken. Een radio show geheel in het teken van House Classics. Ik had binnen het muzikale genre de totale vrijheid om de uren te vullen zoals ik zelf wilde. De volledige productie, techniek en presentatie van de show was onder mijn verantwoordelijkheid.

House Classics with DJ Celeste Mixcloud
House Classics with DJ Celeste Facebook

Radio Centraal

Het huidige Radio Centraal is voortgekomen uit de Haagse radiopiraat Radio Centraal Den Haag. Een van de oudste radiopiraten in Nederland, begonnen midden jaren 70. De uitzend frequentie was 94.5FM. Het uitzenden bleef illegaal en een kat- en-muisspel tussen de piraten en de Radio Controle Dienst is vast onderdeel van het avontuur. Nu heeft Radio Centraal een online radio station waar je 24 uur per dag kan luisteren naar de hits van toen en nu.

Radio Centraal Den Haag

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Er komt een nieuwe mogelijkheid voor mij om mijn mixen wederom via radio te laten horen en ik deel ze graag met het luisterend publiek. Op 1 januari 2021 mag ik beginnen bij Radio Centraal. Dan zal er vanaf 20.00 uur een nieuwe radio mix van een uur van mij te horen zijn op het station. Ik zie uit naar de samenwerking! Meer info volgt…

~★~

Meer muziek vind je hier

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest