Muziek, 1 rode draad in mijn leven

Muziek, 1 rode draad in mijn leven

Muziek, 1 rode draad

Muziek loopt als een rode draad door mijn leven. In de blog categorie muziek kun je kennis maken met de verschillende muziek genres waar ik van hou in een behoorlijk breed scala. Ook zal ik je vertellen over de muzikale reis en avonturen in mijn leven. Mijn favoriete artiesten komen aan bod, ik noem ze mijn muzikale influencers. Muziek is voor iedereen belangrijk, ik ken niemand die niet van muziek houdt. Niemand die niet een favoriete artiest of een bepaald genre lief heeft. Met bepaalde mensen kan ik uren over muziek praten en samen discuteren, luisteren naar wat we goed of slecht vinden en waarom.

Smaken verschillen

Muzikale smaken lopen uiteen: wat ik goed vind, hoef jij niet per se goed te vinden en andersom. De muzikale smaak en rode draad is voor iedereen daarom heel erg persoonlijk en verschillend. Ik wil je graag inwijden in wat mijn smaak is. Muziek waar ik van hou. Deze loopt uiteen van Madonna en Prince, van house tot stevige techno. Er is werkelijk geen touw aan vast te knopen wat ik goed vind.

Het heeft ook erg met mijn humeur te maken. Wat voor muziek ik op een bepaald moment en met een bepaald gevoel luister. De afgelopen jaren is mijn muzikale smaak wel veranderd. Zo kan ik nu bijvoorbeeld minder lang naar harde techno luisteren dan vroeger. Techno moet voor mijn gevoel wel warmte uitstralen en geven. Ook beats die te snel zijn trek ik niet meer zo goed, ik vind het nu fijner wanneer muziek wat rustgevender klinkt.

Cercle

De Franse evenementen organisatie Cercle is gespecialiseerd in livestream media en organiseert optredens met dj’s, producers en muzikanten. Deze evenementen vinden plaats op de meest fantastische en soms bijna ondenkbare locaties. Dj’s zoals Acid Pauli en Seth Troxler, maar ook Carl Cox en Fat Boy Slim hebben het Cercle podium op bijzondere plaatsen al mogen betreden.

De live streams zijn te volgen via facebook en YouTube. Een enkele keer is er publiek bij, maar vaak staat de betreffende artiest solo in een waanzinnig natuurgebied,  een heilige Mexicaanse tempel, een prachtig oud kasteel. Of ook het Musée de l’Air et de l’Espace waar 10 oktober 2020 het Cercle Festival gaat plaats vinden met een behoorlijk imposante artiesten line-up.

Muziek van FKJ

Om te beginnen met mijn muzikale rode draad, hier een fantastische live set van de Franse artiest, zanger en multi-instrumentalist FKJ – Vincent Fenton is zijn echte naam – opgenomen in Salar de Uyuni, Bolivia. Bovendien georganiseerd door Cercle. Hij staat bekend om zijn solo liveoptredens, waar hij live loopings door Ableton doet en zijn multi-instrumentalistische vaardigheden laat zien met alle instrumenten die hij bespeeld. Het was een prachtig optreden met een prachtig ondergaande zon. Een drone die vanuit de lucht mooie beelden heeft laten zien van de zoutvlakte.

Daar midden in “het niets” een klein podium met verschillende muziekinstrumenten ten gehore gebracht door FKJ.  Je kon, al was de stream voor iedereen alleen online te volgen, heel goed voelen en horen wat voor een magie deze muzikant met zijn muziek en vibe teweeg kan brengen. Je zag dat hij er zelf ook plezier in had, het straalde er vanaf!

FKJ is een van mijn favoriete muzikanten, hij speelt alle instrumenten zelf. FKJ staat voor French Kiwi Juice. Vorig jaar heb ik het live mogen bewonderen in de Amsterdamse Melkweg. Bij sommige tracks was ik tot tranen toe geroerd zo goed en fijn vond ik het om daar aanwezig te zijn!

Check facebook en het youtube kanaal van FKJ hier:

https://www.facebook.com/frenchkiwijuice/

https://www.youtube.com/channel/UCxqkOxQYocXRtSqlotgXh7w

Check Cercle hier:

https://www.facebook.com/cerclemusic/

https://www.cercle.io/

https://cercle-festival.com/

Wil je meer muziek, kijk dan hier.

~★~

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest