Paard in Nood Spanje

Paard in Nood Spanje

Paard in nood Spanje

Naast katten en poezen zijn paarden toch wel mijn lievelingsdieren. Eerst zal ik je vertellen hoe dat zo is gekomen. Daarnaast besteed ik graag aandacht aan goede doelen. Deze keer is dat de stichting Paard in nood Spanje, Los caballos luna.

Pony’s en Paarden

Paarden zijn voor mij een liefde die nooit zal doven, ik ben jaren lang een echt paardenmeisje geweest. Vanaf dat ik een jaar of 8 was vond ik eindelijk na veel zeuren bij mijn moeder een mogelijkheid om betaalbaar voor het eerst te leren paardrijden. Dat was bij de kinderboerderij op de Spaarndammerdijk. De kinderboerderij is er al lang niet meer.

Het paardrijden was vanaf dat moment bij de kinderboerderij niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse routine. Ik was altijd te vinden bij de paarden op stal als ik niet aan het rijden was. Na de kinderboerderij heb ik bij bijna alle maneges van Amsterdam wel eens gereden. De leukste tijd was bij de Amsterdamse Pony Club in de Bijlmer, nu Stichting manege Waveren, die toen alleen nog maar een buitenbak hadden. Ook spijbelde ik regelmatig van school om zo bij de bereden politie bij het hoofdbureau aan de Marnixstraat te helpen met stallen uitmesten in ruil voor rijden op de politie paarden (daar zaten toen nog de politie stallen en een rijbak, dat is nu in Diemen).

Een tijd geleden kwam ik terecht op de facebook pagina Los Caballos Luna van de stichting Paard in Nood Spanje. Wat ik zag aan foto’s en welke acties de stichting onderneemt om paarden te redden heeft enorm veel indruk op mij gemaakt. Graag wil ik aandacht vragen voor het werk wat de stichting doet. Wil je je ook inzetten voor dierenwelzijn dan kun je goed ondersteunen met een donatie, informatie volgt hier onder.

Los Caballos Luna ~ Stichting Paard in Nood Spanje

De stichting Paard in Nood Spanje werd in 2012 opgericht door Laura Hoitsema en zet zich in voor verwaarloosde paarden en ezels in Spanje. De stichting biedt opvang aan paarden in Spanje die in nood verkeren. Denk hierbij aan paarden die mishandeld zijn, gedumpt zijn in verlaten stallen, losgelaten in dorpen of langs de snelweg, uitgehongerd en voor dood achtergelaten, omdat de eigenaar het onderhoud niet meer kan betalen. Vaak verkeren deze paarden in verschrikkelijke conditie op het moment dat de stichting na een melding er voor de eerste keer mee in aanraking komt.

Melding

Vanaf het moment dat er een melding binnen komt bij de stichting, begint het geregel met alle officiële instanties om de paarden op te kunnen vangen. Denk hierbij aan de toestemming van diverse autoriteiten, de diverse vergunningen om een paard van locatie tot locatie te mogen vervoeren, de veearts om de algehele gezondheid te controleren, controle of de paarden geregistreerd staan (chip en paspoort) en het vervoer zelf naar het terrein van de stichting. 

Afhankelijk van hoe ‘snel’ de instanties alle handtekeningen onder de benodigde papieren zetten, kunnen de paarden naar onze locatie vervoerd worden. Soms duurt dat een week, soms kan dat ook maanden duren. Naast alle papierwerk en bureaucratische rompslomp, wordt er natuurlijk ook gekeken hoeveel de hele reddingsoperatie gaat kosten. Is het haalbaar, kunnen de paarden gered worden? Gelukkig hebben we tot op heden nog geen enkel paard hoeven laten staan, dankzij de financiële steun van onze donateurs, vrijwilligers, sponsors, stagiares etc. Zonder deze mensen houdt de stichting op te bestaan.

Ruitervakanties

Naast het helpen van paarden in nood organiseert Paard in Nood Spanje ook ruitervakanties. Meer informatie over de ruitervakanties bij Los Caballos Luna en Paard in nood kun je hier vinden.

Youtube

Op het youtube kanaal van Los Caballos Luna staan verschillende filmpjes waar je kunt zien welke resultaten er tot nu toe zijn behaald en hoe het werk van de stichting er in de praktijk uitziet.

Doneren via facebook en website

De stichting is 100% afhankelijk van donaties en giften en draait volledig op vrijwilligers. Dit betekent dat er geen salarissen worden uitbetaald en dat er geen financiële steun is in de vorm van subsidies, etc. Daarnaast heeft de stichting de ANBI-status, wat betekent dat giften fiscaal aftrekbaar zijn. Het is bovendien een erkend leerbedrijf waar jongeren hun studie, als stagiair, in de praktijk kunnen brengen en meer kunnen leren.

Zelf een donatie overmaken kan ook:

Rekeningnummer Nederland
IBAN: NL12 INGB 0007 1500 62
BIC: INGBNL2A

Rekeningnummer Spanje
IBAN: ES04 0081 1430 3900 0105 3506
BIC: BSABESBB

 

Paard In Nood Online:

Los Caballos Luna Facebook     www.paardinnoodspanje.nl

Bron: deel van de tekst en foto’s Stichting Paard in Nood Spanje

~★~

Meer charity en goede doelen die Celestial Rebel ondersteund vindt je hier.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest