Steun Sea Shepherd

Steun Sea Shepherd

Steun Sea Shepherd

Steun Sea Shepherd! In deze charity blog wil ik graag aandacht vragen voor Sea Shepherd. Eerst wil ik iets duidelijk maken. Laatst werd mij gevraagd waarom ik niet al meer goede doelen en charities heb toegevoegd in die blog categorie. Ik zou namelijk makkelijk bijvoorbeeld steunorganisaties die mensen in de wereld helpen kunnen toevoegen werd mij gezegd.

Dat klopt wel maar ik heb daar een eigenwijze mening over. Ik vind namelijk kort gezegd dat mensen de wereld kapot maken. Daarom vind ik dat mensen het niet verdienen om gesteund te worden. Mensen zijn stom! Ok, niet allemaal maar mensen voeren oorlog en maken de natuur kapot.

Het zijn immers mensen die er voor zorgen dat andere mensen het veel minder goed hebben. Om een voorbeeld te noemen: er wordt wereldwijd zo veel voedsel verspilt en dat terwijl er ook zo veel honger is in de wereld. De balans is totaal zoek!

Nu kan je denken dat het wat kortzichtig is en dat is misschien ook wel zo maar die discussie wil ik hier nu niet aangaan. Daarom zal ik goede doelen en charities toevoegen die ofwel dieren helpen of de natuur ondersteunen.

The Cove

Een aantal jaar geleden kwam er een documentaire op mijn pad. The Cove, een documentaire over de jaarlijkse afslachting van dolfijnen in Taiji, Japan. Documentairemaker Louie Psihoyos en zijn team gaan samen met voormalig dolfijnentrainer Ric O’Barry op onderzoek uit wat er precies gebeurt in de Japanse baai. Met nachtkijkers en camera’s wordt bloot gelegd welk leed er veroorzaakt wordt tijdens de slachtpartijen van de dolfijnen.

Het laat zien hoe de dolfijnen bij elkaar gedreven worden in een baai en hoe de meesten dan worden afgeslacht voor hun vlees. De dolfijnen die het overleven worden gevangen om verkocht te worden om getraind te worden als show dolfijn. De rest van hun leven zullen deze dolfijnen verbrengen in gevangenschap in aquaria en zeeparken om de mens te entertainen.

Ik zat in tranen bij het zien van het bloedrode water en het feit dat veel van de dieren niet direct dood zijn maar soms nog een behoorlijke tijd in leven zijn met hun snijwonden en zo langzaam doodbloeden…

The Cove: Een provocerende mix van onderzoeksjournalistiek, eco-avontuur en pakkende beelden maakt dit een onvergetelijk en moedig verhaal dat tot verontwaardiging en actie leidt.

Sea Shepherd

Paul Watson Sea ShepherdDoor het zien van de documentaire The Cove was ik zo geschokt dat ik ben gaan uitzoeken hoe ik kon bijdragen om het probleem te stoppen. Zo kwam ik terecht bij Sea Shepherd. Sea Shepherd is een internationale direct-action ocean conservation organisatie. De Canadees Paul Watson heeft Sea Shepherd opgericht in 1977 met als doelstelling het wereldwijd beschermen van het leven in zee. Paul Watson werkte actief mee aan documentaire The Cove.

Het Europese hoofdkantoor van Sea Shepherd is gevestigd in Amsterdam. Twee van de schepen van Sea Shepherd varen onder Nederlandse vlag, Sam Simon en Bob Barker. De thuishaven van beide schepen is Rotterdam. Door op de naam van een schip te klikken zie je de huidige actuele locatie. Eerder was van een ander schip, de Steve Irwin, van Sea Shepherd de Nederlandse vlag ontnomen omdat het tijdens een actie walvissen te beschermen in aanvaring was gekomen met een Japans schip.

Het is belangrijk om onze oceanen goed te onderhouden en te beschermen. Met uit uitvoeren van soms harde acties op zee zet Sea Shepherd zich wereldwijd actief in om ervoor te zorgen dat de afslachting van zeedieren en vernietiging van hun leefomgeving te stoppen. Zo wordt onder meer illegale activiteiten en visvangst gedocumenteerd gemonitord en gerapporteerd bij bevoegde autoriteiten en media.

~★~

Sea Shepherd Website

 

Steun Sea Shepherd nu en doneer direct via deze knop:

Meer charity en goede doelen staan hier

1 reactie

  1. GRIFFIE1

    Thank you!!1

    Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest