The Goal, mijn doel: Blogger worden

The Goal, mijn doel: Blogger worden

The Goal, mijn doel: Blogger wordenGoals en strategy

The Goal, mijn doel: Blogger worden met WordPress. Met een idee wat al erg lang aan het broeien was ben ik aan de slag gegaan. Mijn doel? Blogger worden. Dat is The Goal. Van websites maken wist ik al een beetje, maar nog niet hoe dat gaat met WordPress. Informatie inwinnen, een korte WordPress cursus om mezelf op weg te helpen. Veel online lezen over bloggen en hoe te starten met een blogwebsite. Wijzer werd ik er wel van.

Ik moest een blogplan gaan schrijven voordat ik überhaupt met een nieuwe website aan de gang zou gaan. Een plan met een doel wat mij zou helpen om een en ander duidelijk te krijgen: waarom ik een blog wil beginnen en voor wie. Een niche bepalen, een specialisme. Ik dacht dat het makkelijk zou zijn. Zo van: Oh, dat doe ik wel even.

Er bleken te veel onderwerpen te zijn waar ik graag over zou willen schijven. Trechteren, dat moest ik doen om mijn niche te bepalen. Ik ben er nog steeds niet helemaal uit en krijg steeds meer het gevoel dat ik zelf mijn niche ben (lol).

Met het idee dat ik zelf mijn niche ben, komen wederom allemaal twijfels opzetten. Wat kan ik toevoegen en hoe kan ik mensen helpen? Wie zit er nou op mij “als niche” te wachten? Is dit echt wel wat ik wil en kan? Hoe moet ik het verder aanpakken nu? Op verschillende websites had ik immers gelezen dat het bepalen van je niche en daarmee de doelgroep een van de belangrijkste punten is om een succesvol blog te beginnen.

Microbloggen

Niemand realiseert zich het echt maar als je een account hebt op facebook, dan ben je feitelijk aan het microbloggen. En als je een account hebt op Instagram, dan heb je een foto microblog. Ik was het microbloggen op facebook een beetje zat. Moe van oneliners, foto’s van wie wat eet in de avond en foto’s van kijk hoe gezellig wij het hebben. Of de laatste periode veel discussies over corona en ruzies en meningsverschillen die daaruit voortvloeien.

Fake news en conspiracy theorieën, berichten die verwijderd worden door de facebook politie. Mensen die zich daar weer boos over maken omdat ze echt overtuigd zijn dat wat zij denken de waarheid is. Dat die waarheid met iedereen gedeeld moet worden en nog eens boos worden als je zelf andere ideeën hebt over bepaalde onderwerpen. Veel negatieve energie…

Veel gesponsorde berichten van wannabe guru’s die je wel even kunnen vertellen wat nu de beste manier is om je bedrijf online beter in de markt te zetten. Of hoe je het beste met facebook advertenties een inkomen kan genereren van minstens 6 cijfers. Facebook moe, dat was ik. En microbloggen moe was ik ook. En toch hou ik van de facebook community. Het idee om zelf een blog te beginnen en de daarvoor benodigde goals en doelen te stellen werd steeds groter. Het was nu het moment om daad bij idee te voegen en lerende wijs mijn eigen blogwebsite op te zetten.

Doelen stellen

Om het plan helder te krijgen moest ik doelen stellen, een blog plan schrijven. Mijn blogplan was helemaal uitgeschreven, ik had het aardig duidelijk. Behalve dan die niche. Van meer dan 150 ideeën om over te schrijven ging ik naar 20 en van 20 naar 6. Deze 6 blog categorieën zouden de basis vormen mijn blog. Mijn camper bus, Muziek, Mind, Body & Soul, Brieven aan mijn moeder, goede doelen en als laatste Celestial Rebel voor mijn meer persoonlijke uitingen. De eerste paar blog artikelen had ik enthousiast van tevoren al geschreven, ik wilde niet mijn website publiceren zonder content. Ook had ik een lijstje gemaakt met nog te schrijven artikelen en een paar opzetjes geschreven. Het leek me allemaal makkelijk af te gaan in het opstart proces.

Hoe kwam het dan dat ik het gevoel kreeg dat ik the goal, mijn doel blogger te worden uit het oog verloor? Kwam het door de twijfels en onzekerheid? Had ik dan toch minder goede ideeën dan dat ik dacht? Vond ik het misschien toch leuker om een website te bouwen dan om er veel content aan toe te voegen? Ik was mijn optimisme helemaal kwijt. Bijna had ik het opgegeven, maar dat hoort niet echt bij mij want ik ben een doorzetter! Over het algemeen maak ik graag af waar ik aan begin. Het kwartje viel dat ik iets was begonnen wat eigenlijk nooit af is en dat ik mezelf ook meer tijd  moet gunnen om dingen te leren.

GroeienWordPress website bouwen

Parallel met het schrijven van mijn blog plan ben ik aan de slag gegaan met de website zelf. Het ontwerp, hoe moest het er uit zien. Hoe wilde ik mijn blog aan de wereld presenteren. Ook daar had ik mij van tevoren in verdiept. Voor WordPress zijn allemaal thema’s beschikbaar. Een thema is een soort  basis template voor de vormgeving van de website. Het basis thema kan je vervolgens naar je hand zetten met je eigen ontwerp maar het fundament daarvoor is het betreffende thema.

Er is zo veel keus, gratis thema’s en betaalde thema’s. Ik wilde het meteen goed aanpakken en had een betaald thema uitgezocht. Hier kwam al de eerste uitdaging: je kon het thema alleen met een credit card betalen en een credit card heb ik niet, wil ik niet. Divi for WordPress, dat zou mijn thema worden. Een duur thema, maar absoluut de moeite waard want je krijgt niet een thema, nee je krijgt er meteen meer dan 100.

Omdat ik zelf geen credit card heb, moest ik inventief worden. In mijn vriendenkring heb ik nagevraagd wie mij zou willen helpen het Divi thema aan te schaffen. Bas was degene die mij het met zijn credit card heeft voorgeschoten. Hij bood zelfs aan om het bedrag in termijnen terug te betalen want het was tot nu toe de duurste investering die ik had gedaan voor de website.

Zo kwam er opeens een stroomversnelling in het proces en zo kon ik in plaats van 4 maanden later zoals op mijn planning en doelen lijstje stond direct aan de slag met het ontwerp van mijn website. WoW! Ik liep voor op mijn planning… Het WordPress thema kon ik afvinken van mijn lijstje met doelen.

Website online, en nu?

Na het creatieve aspect van het bouwen van de website en het schrijven van de eerste introductie artikelen was het dan zo ver. Ik kon mijn website publiceren, live online gaan. Van tevoren had ik alles zo goed uitgedacht, mezelf ingelezen en voorbereid. Ik was trots dat ik het hoofddoel, een blog website online te zetten had behaald. Dat kon ik afvinken! Het leek wel of met dat afvinken onbewust ook het project werd afgesloten. Alle inspiratie, alle ideeën vloeide weg. Het maakte ruimte voor twijfels en onzekerheid. Mijn onzekerheid werd aangesproken. Onzekerheid, daar had ik bijna nooit last van tot nu.

Bam! Ouch! Jeetje, wat nu? Er kwam geen woord meer uit mijn vingers. Het lukte mij niet om de opzetjes af te schrijven of met nieuwe blog artikel ideeën aan de gang te gaan. Daar zat ik dan, trots dat ik mijn blog website online had en zo onzeker als de corona hoe ik nu verder moest.

Terwijl de stroom aan ideeën bleef maar vloeien, lukte het mij niet meer om te schrijven. Zo werkt het natuurlijk niet, als je een blog hebt moet je schijven om het levendig te houden. Toch vond ik dat ik iets moest gaan doen want mijn ambitie was niet weg. Ik zou een andere manier vinden om verder te gaan. Misschien met een nieuw project, een idee uitwerken waar ik beter had nagedacht over een niche.

Een duidelijk hoofdonderwerp waaruit andere gerelateerde onderwerpen behandeld kunnen worden. Blogging Rebels, een educatieve website! Dat zou het worden. Ik had een nieuw doel. Omdat ik vast zat met het schijven voor Celestial Rebel ben ik aan de slag gegaan om het nieuwe idee uit te werken. Over een WordPress thema hoefde ik niet direct meer na te denken dus dat kon ik al afvinken. Wel moest ik de hosting in orde maken zodat de website online gezet kan worden.

Blogging Rebels

En voilà, daar was die dan. Een tweede website met een groots idee er achter. Het bleek dat het nieuwe project meer voeten in de aarde zou hebben dan ik in eerste instantie op mijn roze blog beginners wolk had bedacht. Ik zei het al: een groots project. Nu bleek ook dat het beginnen aan een nieuw project niet direct had bijgedragen om mijn writer’s block op te heffen, het maakte het alleen maar erger. Nu was ik bezig met twee nieuwe projecten waar ik nog veel over moet leren. En kwam ik opnieuw allemaal uitdagingen tegen waar ik van tevoren helemaal niet aan had gedacht.

Niche en schrijven, die twee woorden bleven maar door mijn hoofd spoken. Eindelijk kon ik accepteren dat ik een beetje vertwijfeld was naar aanleiding van mijn idee dat ik blogger wilde worden. Ik had het door een roze bril gezien en mij niet gerealiseerd dat een website met een paar artikelen nog geen levendig en succesvol blog maakt. Ik moet mij niet gek laten maken door mijn eigen twijfels en onzekerheid.

The Goal, mijn doel: Blogger wordenNever give up

​Er moet voortduren en hard aan gewerkt worden. Verbeteringen aanbrengen, concepten uitwerken en technisch alles onderhouden. Nu moet er ook nog een nieuw project afgemaakt worden. Er moet geschreven worden! Schrijven zul je, kind… En je doelen ga je ook halen. Leg de lat niet zo hoog voor jezelf, stapje voor stapje. Dan gaat het lukken!

~★~

www.bloggingrebels.com – in aanbouw 😊

Meer Celestial Rebels vindt je hier

8 Opmerkingen

 1. Lindaschrijfthetop

  Ik bheb ook net mijn website gebouwd maar niet in wordpress. Te moeilijk . Veel succes

  Antwoord
 2. Lynn

  Erg herkenbaar! Interessant om te lezen, ga zo door 🙂

  Antwoord
 3. Caroline

  Aan je schrijfstijl en writings skills te zien ga jij jouw doel wel najagen.

  Antwoord
 4. Puur Koken

  Wat schrijf je leuk!! De eerste stapjes in de blogwereld vond ik ook doodeng. Maar het schrijven gaat steeds beter. Succes met je blog en ik blijf je zeker volgen.

  Antwoord
 5. Nicole Orriëns

  Leuk om je proces zo te lezen. Je blog ziet er al goed uit, en ik zie in je menu dat je zelfs een shop hebt.

  Antwoord
 6. Eva

  Volgens mij ben je al blogger! Veel succes!!!

  Antwoord
   • ManOn

    Je bent toch al blogger? Ik heb al 3 of 4 posts van jou gelezen. 🙂

    Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest