Tractive: #1 GPS tracker systeem voor kat en hond

Tractive: #1 GPS tracker systeem voor kat en hond

Tractive: de #1 GPS tracker voor kat en hond

Tractive: #1 GPS tracker systeem voor kat en hond. Het stond al een tijdje op mijn wishlist: Tractive #1 GPS tracker systeem voor kat en hond. Mijn rode (gecastreerde) kater Bengel gaat er graag op uit, soms zelfs een paar dagen en ook wat verder weg van huis. Ik ben altijd reuze nieuwsgierig waar hij dan uithangt en wat zijn looproute is. Het Tractive GPS tracker systeem biedt hier een uitermate handige oplossing voor. Mijn Bengel boef blijkt lekker ondernemend en met behulp van dit vernuftige GPS tracker speeltje kan je dat precies zien en volgen.

Bengel en Sweetie zijn echte buiten katten. Ze kunnen zelfstandig en wanneer ze dat willen naar buiten door een kattenluikje wat ik zelf in de balkondeur naar mijn tuintje heb ingebouwd. Vooral Bengel gaat regelmatig lekker op stap, onder meer naar het Vondelpark. Terwijl de kleine Sweetie de binnentuinen onveilig maakt en lekker in de buurt blijft, dicht bij huis.

Bengel is zoek

Een keer was Bengel 10 dagen zoek. Hij was nergens te bekennen in de buurt en ik maakte mij echt zorgen. De katten hebben allebei een chip dus als hij gevonden zou worden, zou hij bij het uitlezen van de chip zo thuis zijn. Maar er gebeurde niets en hij kwam ook niet thuis. Na briefjes ophangen, rond vragen in de buurt en hem als vermist opgeven bij Amivedi kreeg ik gelukkig via die website een melding. Er was op een eiland in het Vondelpark een kat gesignaleerd met de kenmerken van mijn Bengel. Gelukkig, hij was eindelijk terecht, maar kon de uitgang van het eiland niet meer vinden (denk ik).

Daar moest een oplossing voor komen. Ik wilde echt niet meer zo in de stress zitten door niet te weten waar Bengel was en ook niet te weten of er misschien wel iets ernstigs met hem was gebeurd. Na een tijdje oriënteren wat een passende oplossing zou zijn om Bengel als hij buiten is in de gaten te kunnen houden, ontdekte ik Tractive. Er was op dat moment toevallig een aanbieding bij Zooplus. Ik maakte de bestelling voor het apparaatje via de website en de volgende dag had ik het in huis.

Bengel had nooit een halsband gehad dus dat was hij helemaal niet gewend. Hoewel het Tractive GPS-apparaatje aan de lederen halsband best groot is was dat wel even wennen voor Bengel. Maar echt erg vond hij het niet. Het stond hem ook wel stoer.

Halsband kwijt, kat thuis

Op een avond kwam Bengel thuis zonder zijn hippe GPS-halsband, drie dagen nadat ik het apparaatje in huis had. Daar ging mijn vernuftige speeltje dacht ik en baalde ervan. Maar de Tractive heeft een lampje ingebouwd en je kan instellen dat het ook piepjes afgeeft zodat je via het geluid kan trasseren waar het zich bevind, met of zonder kat. Op mijn telefoon kon ik zien dat Bengel de GPS tracker was verloren op zijn favoriete eiland in het Vondelpark. Het is een eiland wat eigenlijk niet toegankelijk is voor de mensen die het park bezoeken. Op de eilanden in het Vondelpark wordt ecologisch ontwikkeld voor natuurbehoud en kleinschalige natuureducatie. Dat is dan ook de reden dat het niet toegankelijk is voor de gewone parkbezoekers.

Het signaal van de GPS tracker liet op mijn telefoon wat de locatie van de tracker was dus ben ik gaan zoeken. Ik klom over het hek van het eiland en liep in de richting waar het signaal vandaan kwam. Het was nog best lastig om tussen de hoge struiken en brandnetels de exacte locatie van het apparaatje te ontdekken. Ik had lichtje en geluid van de tracker aangezet. Heel zacht kon ik de piepjes horen maar het apparaatje was lastig te vinden in de avondschemer. Ik heb uiteindelijk langer naar het apparaatje lopen zoeken dan eerder naar de kat. Bengel komt met of zonder Tractive toch wel thuis 😉

Wat is het Tractive GPS tracker systeem?

Tractive is een GPS-tracker waarmee je live in realtime kan zien waar je hond of kat zich bevindt. De tracker is ingebouwd in een apparaatje wat je aan de halsband bevestigt met speciale clips. Je huisdier volgen was nog nooit zo eenvoudig. Via een app op je telefoon of door in te loggen op je klantaccount op de computer kan je alle activiteit van je huisdier en waar je kat of hond zich bevindt makkelijk volgen. Je hebt zo geen zorgen en stress meer om te weten waar je kat of hond uithangt als hij (of zij) naar buiten gaat of los loopt zonder aangelijnd te zijn.

Hoe werkt het GPS tracking systeem van Tractive?

De ingebouwde GPS-tracker van Tracktive geeft een nauwkeurig GPS signaal af dat je met je smartphone kan volgen via de app op je telefoon of op je computer thuis. Het apparaatje meldt je aan via de app en dan is er een verbinding zodat je de GPS-gegevens en de locatie van je huisdier kan volgen. Het GPS signaal is stabiel en de bijbehorende app is makkelijk te installeren. De functies van de app zijn makkelijk te bedienen. Behalve dat je via GPS-tracking je kat in de gaten kan houden, kan je een virtuele omheining (geofence) instellen. Hiermee maak je een virtueel hek, als je kat daarbuiten gaat krijg je een signaal. Ook bevat de app een optie om een 24-uurs geschiedenis in te zien: je kunt de afgelegde route van de laatste 24 uur bekijken. Een accu indicator: de app geeft de batterijstatus aan. Als het tijd is om de batterij weer op te laden, krijg je een herinnering.

Voordelen

 • Altijd op de realtime hoogte waar je kat is
 • Halsband heeft een veiligheidssluiting die los gaat indien het dier bekneld zit
 • Live GPS tracking
 • Uitermate coulante klantenservice die snel en accuraat helpt. De klantenservice krijgt van mij een 10!

Nadelen

 • Er zit een abonnement aan verbonden (vergelijkbaar met het abonnement voor je mobiele telefoon, maar met vaste kosten wat weer een pluspunt is)
 • Als het apparaatje zoek is, is het ondanks het lampje en geluid lastig terug te vinden zeker als je tussen hoge struiken moet zoeken
 • Niet geschikt voor een kleine poes zoals mijn Sweetie

★ AANBIEDING ★

Wil jij in het bezit komen van je eigen Tractive GPS tracker? Maak dan gebruik van onderstaande aanbiedingen:

7% KORTING OP JE GEHELE BESTELLING

*GELDIG TOT 15-09-2021

 

GRATIS VERZENDING

Tractive Logo

Technische gegevens

Tractive wordt geleverd met de GPS-Tracker, oplaadkabel, halsband met bevestigingsklemmen voor aan de halsband, snelstart-handleiding, 4 adresstickers en een handig bewaarzakje. Tractive

 • Materiaal: kunststof
 • Batterij: geïntegreerde lithium-polymeer-accu
 • Batterijduur: 2 – 5 dagen
 • Oplaadtijd: ca. 2 uur
 • Gratis Tractive-app nodig
 • PC en Apple
 • Vereist besturingssysteem: Apple iOS 10 / Android 4.1 en hoger
 • Afmetingen: Totaal: ca. L 7 x B 4 x H 2,5 cm
 • Tracker: ca. L 7 x B 3 x H 2 cm
 • USB-oplaadkabel met oplaaddeel: L 31 cm
 • Gewicht: Totaal: 36 g (tracker: 29 g, bevestigingsdeel: 7 g)

~★~

Meer Celestial Rebel vind je hier

1 reactie

 1. Linda

  Wat leuk om te zien wat je kat of hond precies doet! Lijkt me ook wel leuk voor onze 2 katten.

  Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest