Wel of geen schrijfcursus of opleiding doen?

Wel of geen schrijfcursus of opleiding doen?

Wel of geen schrijfcursus of opleiding doen?

Wel of geen schrijfcursus of opleiding doen? Waarom bevliegt mij de hele tijd het gevoel dat ik als Celestial Rebel moet leren schrijven? De vele blokkades als ik weer aan een nieuwe blog wil beginnen. Eerder had ik al geschreven dat ik de ambitie had om een of meer schrijfcursussen te gaan volgen. Omdat dat mij zou kunnen helpen die blokkades en onzekerheid weg te nemen. De vraag bleef: wel of geen schrijfcursus of opleiding doen?  En zou het echt wel gaan helpen mijn blokkades weg te nemen?

Na mezelf goed te informeren over de online en offline mogelijkheden om beter te worden in het schrijven, vond ik bij een van de vele thuisstudie instituten een betaalbare cursus die mij wel interessant leek. De bestelling werd geplaatst via de website, nu  moest ik even geduld hebben tot het pakket zou aankomen met de post.

Unboxing

Nou daar was het pakket dan gekomen met de post. Mijn schrijfcursus: twee boeken met lesstof en inlog gegevens voor een online leeromgeving. Er kwamen wederom allemaal ideeën op: ik zou een unboxing video blog, een vlog,  kunnen maken – unboxing schijnt een online fetish fenomeen te zijn.

Wat een teleurstelling was het openmaken van de doos met de ingepakte lesstof. Dus een unboxing video is het ook niet geworden. Na het grondig doorbladeren van de boeken en het verkennen van de online leeromgeving heb ik besloten om het hele pakket weer terug te sturen en mijn geld terug te vragen binnen de gestelde termijn van 14 dagen.

Op een andere thuisstudie website vond ik nog een cursus. Dus met mijn fanatieke idee toch echt een schrijfcursus te gaan volgen, bestelde ik dan deze cursus. Ook deze cursus viel mij tegen. Er werd in het lesmateriaal meer beloofd dat dat er daadwerkelijk geboden werd. Weer een beetje een teleurstelling. Daarom ook deze cursus teruggestuurd omdat het niet voldeed aan mijn verwachtingen. Bummer!

Uiteindelijk heb ik besloten om gebruik te gaan maken van de gratis online resources die ik eerder al had gevonden over schrijven en schrijftips.

Developer of schrijver?

Het gevoel dat ik misschien toch meer een developer ben dan een schijfster is toch wel heel erg sterk. Bovendien gaat er uiteindelijk meer tijd zitten in het volgen van een cursus dan dat ik zou werken aan mijn blog en natuurlijk schrijfkunsten. Oefenen, oefenen, oefenen en gewoon doen en dan posten/publiceren op de blog website. Ik heb me voorgenomen mezelf niet zo onder druk te zetten en ook niet zo ontzettend zelfkritisch te zijn wat het schijven van blogs aangaat. It comes when it comes…

~★~

Meer Celestial Rebel blogs vindt je hier

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest