Blog je nog…?

Blog je nog…?

Blog je nog…?

Blog je nog…? Dat is een vraag die regelmatig wel voorbij komt. En dan hou ik het kort. Blog je nog…? Dat is ook de titel van de(ze) blog die ik al lang had willen schrijven… Blog je nog…? Is ook een vraag die ik mezelf regelmatig stel. In mijn hoofd voor mezelf blog ik continue, ik schrijf ze alleen nooit af daar. Het zijn allemaal opzetjes en ideeën die dan direct op het stapeltje “nog uitwerken” komen te liggen. Soms, heel soms neem ik zelfs de moeite om het toch echt even op te schrijven want de kans is vaak groot dat ik weer vergeet waar ik in mijn hoofd allemaal over blog. Dan wordt het in een van de achterste opslag lades weggestopt tot het misschien vanzelf weer naar boven komt drijven.

Blog je nog…? Het is best een beladen zinnetje die vraag, letterlijk. Ik moet er zelf een beetje om lachten als ik het zo opschrijf en terug lees. Je (of ik) kan het op zo veel manieren interpreteren. Vaak ligt de ondertoon als de vraag gesteld wordt een beetje in het nieuwsgierige sarcastische, zo iets van: je hebt het vast opgegeven. Prima hoor haha… Om deze nieuwe blogpost beter te begrijpen, stop ik het als een soort van flashback vol met linkjes naar oude blogposts. Anders lijkt het misschien allemaal wel blog gebrabbel. Als je geen zin hebt om op de links te klikken en te gaan lezen, dan is het ook prima, dan is dit jouw begin. Ik ben voor mezelf al lang blij dat ik weer iets opschrijf! 🙂

Blog je nog…?

Ik zal proberen het uit te leggen waarom ik al zo lang ondanks alle voornemens en intenties niets meer heb geschreven voor mijn blog. Dan tikken er tenminste best wat letters op papier want het is best een lang verhaal. De laatste blog die ik heb geschreven was de “Celestial Rebel is jarig! 1 Jaar bloggen, hoe is het bevallen?” blogpost. Het beschrijft mijn ervaring en het mini succes van mijn eerste jaar als beginnend blogger. Daar mag ik best trots op zijn, toch… Er is tussen alle blog posts nog een belangrijk stuk van mijn Celestial Rebel blog, namelijk de driedelige miniserie over het bouwen van de webshop. Deze miniserie had eigenlijk uit 5 delen moeten bestaan, maar het liep een beetje anders. En hier begint het verhaal.

Webshop Blog deel 4 en 5 in een Microblog

Om een wat langer verhaal heel erg kort te houden, was de webshop uiteindelijk afgebouwd en live online gepubliceerd. Het was best hard werken om alles volgens de regels te ontwerpen en bouwen voor de webshop. Ik had beperkte hulp van De Webshop verkoper en uiteindelijk was het contact daarmee eigenlijk helemaal verwaterd. Ondertussen had ik wel zo ontzettend veel kennis opgedaan dat ik het ook wel alleen verder kon afmaken. De eindverantwoordelijkheid lag immers sowieso toch bij mij.

Het was een enorm leerzaam project en ik ben dankbaar voor de actie die mij heeft getriggerd om het te gaan doen en ondersteuning die ik heb gehad. Dat voorop gezet! Maar… Toen de webshop uiteindelijk helemaal klaar en live was, ben ik op alle fronten ingestort. Ik kon niet meer. In een klap was het beetje herstel van de burn-out en oververmoeidheid totaal weggevaagd. Ik was weer helemaal terug bij af. Hoe dat zit, lees je hier: “Waarom alsmaar doorgaan niet werkt, kracht ik heb het even niet”.

De voorlaatste blog die ik heb geschreven was een kleine voorbode van wat ging komen: “Bloggen?! Nu even niet…” Met andere woorden, ik was niet meer in staat om met regelmaat te gaan schrijven voor mijn blogwebsite. Het koste mij allemaal te veel moeite, er waren verschillende redenen dat het niet goed lukte om een verhaal op papier te zetten. Maar de grootste reden is dus geweest dat ik er alweer totaal doorheen zat. Als je Webshop Blog deel 4 en 5 Microblog beter wilt begrijpen, dan kan je hier: deel 1, deel 2 en deel 3 vinden.

Blog je nog…?

Ja en Nee. Wat is het nou? Blog je wel of niet nog?! Kijk weet je, mijn blog loopt niet weg (van mij). Het is begonnen als een experimenteel project, in eerste instantie voor mezelf. Om WordPress te leren en op die manier met tools die ik nog niet kende een (blog) website te gaan bouwen. Daarbij was ik als beginnend blogger en dus schrijver online in het openbaar nog ontzettend naïef en onbevangen. Eigenlijk heel charmant, hahaha… Tot ik er achter kwam dat ik daadwerkelijk wat kleine en grote lezers had, poeh. En vanaf dat moment kwamen de writersblocks en onzekerheden van om de hoek mij ontzettend plagen.

Enfin, ik wist vaak niet meer zeker of bloggen wel voor mij was weggelegd. En dat terwijl ik dus wel continue bezig was om nieuwe ideeën te verzinnen om leuke content samen te stellen. De onbevangenheid was opeens gekilled (eigenlijk wil ik vermoord schrijven, maar ja, iets heftige woordkeuze, gekilled klinkt beter… LoL). Heel erg jammer! Ik zat met mezelf in strijd over hoe persoonlijk ik nu nog moest gaan schrijven over mezelf. En ik nam het ook iemand kwalijk… Misschien was ik dat gewoon zelf, die iemand. Anyway…

Blog je nou nog…?

Eigenlijk ben ik nooit gestopt met bloggen alhoewel ik dan nu ruim een jaar niets meer officieel heb gepost op mijn blogwebsite. Terwijl ik dus min of meer voor blog-pampus lag, ging het creatieve proces wel door in mijn hoofd. Het knaagde aan mij want mijn blogwebsite was niet een project wat dan opeens maar definitief on hold gezet zou worden! Het was echt nodig om er een tijdelijke afstand van te nemen en weer iets op krachten te komen. Maar ook om uiteindelijk andere nieuwe dingen aan te pakken. Na een periode van betrekkelijke rust en het dagelijks “knokken” in het leven en bestaan ben ik dan ook weer iets meer tot mezelf met meer kracht gekomen.

Pijnlijke zaak

Eerder al dan het aller begin van mijn blogwebsite gaat het eigenlijk niet zo goed met mij. Na het verlies van mijn laatste baan in 2019 ben ik in de ziektewet terecht gekomen en daarna uiteindelijk 70% afgekeurd in de WIA. It’s complicated en als je het echt wil weten, dan raad ik je toch aan om misschien mijn blogposts vanaf het begin te gaan lezen…

Vanaf het moment dat ik nog niet zo lang geleden in de WIA terecht ben gekomen, was ik wel bezig met het zogenaamd vormgeven van mijn toekomst. Want om nu in een totaal nieuwe situatie en ook nog 70% afgekeurd te gaan wegkwijnen, dat was niet zo mijn plan. Dat stond eigenlijk helemaal niet op mijn agenda.

Ik moest een plan maken! Een nieuw plan. Of eigenlijk een al heel oud plan uit de kast halen. Dat was namelijk het eerste wat er in mij op kwam toen ik hoorde dat ik voor die 70% niet meer belastbaar was voor onbepaalde tijd. Terug naar mijn oude werkzaamheden dat was sowieso geen optie. Dat had er namelijk mede voor gezorgd dat ik ziek ben geworden. Dus ik zou het wel even over een heel andere boeg gooien en dit is wat ik heb gedaan.

School en Opleiding

Kort na het moment dat ik door het UWV werd afgekeurd, ben ik direct aan de knoppen gaan draaien die ik maar kon draaien. Dat wil zeggen dat ik aan mijn UWV coach heb ge-e-maild dat ik een opleiding wil volgen. Een opleiding tot full stack web developer. Alles heb ik uitgezocht, waar ik de betreffende opleiding wilde gaan volgen en meer. Als je bent afgekeurd, dan zijn er best wat mogelijkheden die het UWV je kan bieden om op een gegeven moment toch weer aan de slag te gaan. Zoals gewoonlijk liep ik over van motivatie en overtuiging en vastbeslotenheid hoe mijn “nieuwe leven” er uit zou zien en wat er moest gebeuren om dat voor elkaar te krijgen.

Ik wilde op welke manier dan ook toestemming krijgen van het UWV om mijn droomopleiding in zijn geheel gefinancierd te krijgen en zo dan te kunnen volgen. Ook dit is een wat langer verhaal maar ik zal je de pijnlijke hobbels die ook op mijn pad kwamen om het voor elkaar te krijgen nu even besparen. Het is mij gelukt om met toestemming van het UWV en binnen mijn belastbaarheid de betreffende opleiding te gaan volgen. Ook nog geheel gefinancierd door ze. Ik ben mijn coach oneindig dankbaar dat ze in mij gelooft en mij heeft ondersteund met mijn aanvraag om de opleiding te kunnen volgen.

Wat doe je nu precies dan en blog je nog?

Wat ik nu precies doe is niet zomaar een cursusje van een paar weken. Het is een intensieve (parttime) opleiding tot MultiMedia Engineer van in totaal 18 maanden die ik volg bij het College of Multimedia in Amsterdam. De opleiding bestaat uit 3 modules: Webdesigner, Front-End Developer en Web Developer. Elke module duurt 6 maanden. Als het klaar is en ik ben geslaagd, dan mag ik mezelf Full Stack Web Developer noemen.

Nu ben ik net op de helft van de eerste module en haal redelijke cijfers. Maar ik moet wel zeggen dat het pittiger is dan ik had gedacht. Vooral ook dat ik nu denk dat ik minder kennis heb dan ik in eerste instantie dacht. Mijn houding was een beetje zo van “oh die eerste module, dat doe ik wel even”. Niet dat het tegen valt, nee helemaal niet. Ik leer ontzettend veel en het maakt soms ook een beetje bescheiden.

Het is precies wat ik wilde en precies wat en waar ik nog veel meer kan leren. Heel erg blij dat ik de mogelijkheid heb gekregen om een oude hobbymatige secret passie nu weer nieuw leven kan inblazen. Ik leer allemaal nieuwe tools om nog beter, en op andere manieren dan mijn blogwebsite, websites te bouwen. Ik leer op een professionele manier programmeren. Het was eigenlijk ook het plan om over mijn hele leertraject te gaan bloggen edoch dat werd me toch iets te veel in combinatie met de opleiding. Voor meer informatie over mijn opleiding kijk je hier: Opleiding MultiMedia Engineer bij College of MultiMedia Amsterdam

Vakantie plannen en blog je nog?

Nu ik weer een beetje in een ritme zit, mij in ieder geval psychisch een stuk beter voel, en dus weer student en schoolgaand ben, borrelen de volgende plannen alweer op. Dat is nu precies mijn valkuil… Dat is een inzicht wat ik dan eindelijk heb gekregen. Een inzicht in een van mijn valkuilen. Ik heb nog niet de handvatten gevonden om niet te struikelen dus gaan de plannen gewoon door. Als student zijnde heb ik ook weer vakantie. Zomervakantie. Die begint in juli. En dan wordt ook mijn vakantie plan gerealiseerd. In de paar weken dat ik vakantie heb ga ik EINDELIJK! mijn geërfde camper bus verbouwen. Eindelijk!

De verbouwing wil ik gaan vastleggen op mijn blogwebsite. De plannen zijn wat het vastleggen betreft nu groter dan ze waarschijnlijk zullen worden. Filmpjes maken van het hele proces en publiceren op het Celestial Rebel YouTube kanaal, naast het schrijven van de blog. Dat is in ieder geval het idee nu. Hoe dan ook zal ik wel zeker gaan bloggen met foto’s. Het is een te leuk en spannend project om niet in ieder geval op mijn blogwebsite vast te leggen. Wil je meer over mijn camper bus weten? Kijk dan hier: Celestial Bus Mercedes-Benz en Celestial Bus Interieur

Er gebeurt veel en ik ben nog lang niet helemaal fit en op krachten. Ongetwijfeld zal ik op een bepaald moment weer helemaal onderuit gaan omdat ik gewoon telkens veel te veel van mezelf vraag. Maar hé, je leeft maar een keer! En ik wil echt wat er nu op mijn planning staat aanpakken en doen. Het zijn namelijk dingen en zaken waar ik al heel erg lang in mezelf mee bezig ben. Ik ben ervan overtuigd dat het allemaal ook samen hangt met mijn herstel proces. Want als de dingen op de plank blijven liggen, dan zal er ook een soort van (voor mij niet gezonde) onrust blijven. Dan zullen sommige kwesties waarschijnlijk ook niet helemaal verwerkt worden. Dan is het gewoon niet af en niet klaar…

~★~

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest