1 Creatief brein, bron voor Celestial Rebel Blog

1 Creatief brein, bron voor Celestial Rebel Blog

Creatief brein

1 Creatief brein, bron voor Celestial Rebel Blog

De afgelopen weken is mijn creatief brein non-stop aan het werk. Hoe wil ik verder gaan met mijn nieuwe blog website? Waar kan optimalisatie worden toegepast? Wat wil ik leren? Waar moet ik mij nu op focussen? Twijfels en onzekerheid die mij bevangen, daar heb ik eerder over geschreven.

Maar ook goede dingen. Ik heb zoveel inspiratie en ideeën om blog posts te schrijven en de website te verbeteren dat ik mezelf lijk te blokkeren. Soms weet ik niet meer waar ik moet beginnen of verder gaan. Zelfs mijn to-dolijstjes en plan van aanpak helpen me dan niet echt in deze fase van een soort blog “writer’s block” en leerzaam onderzoek naar optimalisatie en website verbetering.

Voor een levendig blog moet je immers regelmatig artikelen gaan schrijven en dat lijkt er een beetje bij in te schieten. Erg veel creatieve Celestial Rebel Blog tekst kwam na de laatste blog over de 3 natuurlijke huidverzorgingsproducten van AVA niet echt uit dat creatieve brein van mij. En dit ondanks de enorme lijst met blog onderwerpen (en reeds geschreven opzetjes) die ik wil gaan schrijven voor mijn Celestial Rebel Personal Lifestyle Blog.

Creatief brein op volle toeren

Ondertussen werkt dat creatieve brein van mij wel door en groeien er nieuwe ideeën voor nieuwe projecten en zelfs een (of meerdere) nieuwe website(s). Plannen voor in de toekomst die ik graag zou willen uitwerken en in de praktijk wil brengen. De concepten worden naast het werk voor Celestial Rebel Personal Lifestyle Blog geschreven zodat de ideeën niet verloren gaan. Door het opzetten van deze blog website leer ik zo ontzettend veel over het werken met WordPress en de mogelijkheden ervan. Het is echt overweldigend, maar ook geweldig en gelukkig ben ik leergierig.

Om mijn schrijf kunsten en/of talent te verbeteren heb ik mij voor schrijfstijl en copywriting cursussen aangemeld. Ik ben er nog niet mee begonnen omdat ik nog steeds bezig ben met een balans te vinden tussen het technische en creatieve aspect van een WordPress blog website onderhouden. Ik hoop op die manier uiteindelijk daar ook beter in te worden en meer zekerheid te krijgen zonder mijn eigen identiteit te verliezen. Er zijn zoveel zaken waar aan gewerkt moet worden en dus ook mijn kennis over het schrijven van (blog) artikelen.

Ik had zelfs het idee om een cursus journalistiek te gaan volgen maar dan neem ik voor nu weer te veel hooi op mijn vork denk ik. Mijn creatief brein wil eigenlijk alles tegelijk. Maar ik moet het goed doseren allemaal en dus niet gaan proberen om alles in een keer goed te willen doen en kunnen. Het is en blijft een proces van ontwikkeling. Dat vergeet mijn creatief brein af en toe en dan moet ik echt pas op de plaats maken om te focussen op een ding.

Non stop WordPress optimalisatie en jargon

Omdat het productief schrijven op zich me niet zo goed af gaat de laatste weken, ben ik verder gegaan met het optimaliseren van de achterkant van de website. Het gedeelte wat een betere gebruikerservaring voor jou als lezer van Celestial Rebel Blog zou moeten opleveren.

Nu wordt het een beetje jargon taal… Er zijn allerlei manieren om je website te testen op snelheid en bijvoorbeeld (programmeer) techniek. Zo kan je zien waar optimalisatie toegepast kan worden en waar errors zijn ontstaan. Voordat ik vorige week een nieuwe optimalisatie plugin had geïnstalleerd waren deze meetbare statistieken voor Celesial Rebel ver beneden peil. Ik kon niet alles met dat beetje programmeer kennis wat ik heb oplossen. Zoiets maakt me dan lichtelijk gefrustreerd.

Zo heb ik dan geïnvesteerd in een premium WordPress plugin die onder andere er voor zorgt dat bij jou de website sneller wordt geladen en automatisch het cachegeheugen opschoont voor mij. Ik had op dit moment geen betere investering kunnen doen dan WP Rocket aan te schaffen. Echt een tip voor de WordPress gebruikers onder ons! Mijn frustratie level ging op dat moment van 100 naar 0, het gaf mij weer goede moed om door te gaan. Wie weet wordt dit ooit wel een succesvol blog en verdien ik het op die manier weer terug.

Een plugin voor WordPress is een extensie die je kan installeren om bepaalde extra functies toe te voegen aan je website of op de achtergrond voor je te laten werken. Er zijn gratis plugins en plugins waar je voor moet betalen. Een plugin kan zeer handig zijn als je nog niet zo veel van bijvoorbeeld PHP programmeren en coding af weet. Ik heb een basis kennis, maar kom er ook steeds meer achter waar mijn kennis ophoud en waar ik dus nog veel bij kan en wil leren.

SEO – zoekmachine optimalisatie

Daar gaan we weer: SEO, zo een belangrijk onderdeel van een website in het algemeen. Ik heb verder gewerkt aan de zoekmachine optimalisatie. SEO is al een op zichzelf staand specialisme. Dit onderwerp zal waarschijnlijk vaker terug komen omdat het voor mij als beginneling lastig en frustrerend kan zijn. Daar heb je ondersteunende plugins voor en ik ben gewisseld van de ene naar de andere plugin wat betekende dat ik veel instellingen opnieuw moest configureren. Ik heb de twee populairste SEO plugins voor WordPress leren kennen, Yoast en Rank Math.

Ondanks dat SEO plugins je helpen om beter gevonden te worden in zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google, is het wel aan je eigen creatief brein om kwalitatief origineel content op je website te plaatsen. Een SEO plugin is een tool die je helpt om zoekmachine optimalisatie richtlijnen te verbeteren. Zonder goed geschreven content hebben die richtlijnen niet zo veel zin en content schrijven dat doet zo een plugin uiteraard niet voor je.

De plugin die ik nu gebruik zegt mij over deze blog post dat ik een inhoudsopgave zou moeten toevoegen om een betere uitkomst te krijgen. Ik vind op dit moment dat deze blog post geen inhoudsopgave nodig heeft. Daarom negeer ik eigenwijs voor als nog die melding. Er zal vast ooit een blog artikel door mij geschreven worden waar een inhoudsopgave beter zal passen bij de inhoud.

Nu ga ik bekijken welke van deze SEO plugins uiteindelijk voor mijn website en manier van werken het beste past. Het zou zomaar kunnen zijn dat ik binnenkort de SEO plugin weer terug ga wisselen ook al zou ik dan opnieuw de configuratie moeten instellen. Ik ben er wat dat betreft nog niet helemaal uit. Ondertussen leer ik verder over SEO wat goed van pas komt. Wie weet zal dat ook een specifiek specialisme van mij worden en kan ik eventueel in de toekomst diensten aanbieden om mensen helpen met hun website om daar SEO-optimalisatie toe te passen.

Leerfase, stapje voor stapje

Omdat ik nog in een soort WordPress leer fase zit raak ik dus een enkele keer ook een beetje gefrustreerd dat niet alles direct lukt of dat ik gewoon nog zo veel kennis moet op doen. Veel dingen moet ik nog uitzoeken gaande weg. Een goede reminder om de dingen stapje voor stapje te doen en ik had al eens geschreven dat ik dat erg lastig vind. Ondanks dat dit hele proces wel het juiste stapje voor stapje pad aangeeft om mijn doelen te bereiken zit mijn creatief brein mij af en toe ook in de weg.

Mijn creatief brein blijft maar vol lopen met inspiratie, ideeën en concepten. Soms dus wel ten koste van het creatief blog content schrijven maar ook dat is voor mij een leerproces. Met alle up’s en downs denk ik dat je maar gezegend bent met een creatief brein. Ook al kan dat voor mij wat chaos met zich mee brengen en kan ik daar door de focus een beetje verliezen…

Al met al: als ik geen blog post schrijf, ben ik wel bezig met de optimalisatie en het leren van nieuwe technieken en strategieën. En ondanks de frustratie die dat met zich meebrengt heb ik er wel reuze plezier in. Stil zit ik niet ook al lijkt dat soms wel zo. Dus eigenlijk is het allemaal een goede zaak, toch? Een creatief brein is fijn!

~★~

Celestial Social Rebel: Facebook & Instagram

15 Opmerkingen

 1. Neeltje

  Super goed hoe je ermee bezig bent om te verbeteren! WordPress is echt easy om te gebruiken 🙂

  Antwoord
 2. ikeetplantjes

  Leuk om te lezen dat je er zo serieus mee bezig bent! Oefening baart kunst, en ik geloof dat je nooit echt uitgeleerd kan raken in een (blog) wereld die constant veranderd. Ik ben zelf ook pas een paar maanden bezig en vind het leuk om te lezen hoe andere ‘jonge’ bloggers het aanpakken.

  Antwoord
  • Celestial Rebel

   Bedankt voor je leuke reactie! En inderdaad al doende leert men 🙂

   Antwoord
 3. Nicole Orriëns

  Dat is ook zo leuk aan bloggen! Er valt eindeloos veel te leren en te ontdekken : )

  Antwoord
  • Celestial Rebel

   Het is inderdaad een bijzondere ontdekkingsreis, een blog starten en bijhouden 😉

   Antwoord
   • CaroliNe

    Bij bloggen komt inderdaad zoveel meer bij kijken. En je kennis en skills vergroten is altijd goed

    Antwoord
 4. Esther

  Ik werk niet met wordpress, wil het eigenlijk wel, maar alles overzetten…wordt lastig.

  Antwoord
  • Celestial Rebel

   Er zijn natuurlijk meer platforms om een blog of website te hebben. Het kan zelfs zonder platform als je erg goed bent in web development. Voor deze blog heb ik gekozen voor WordPress, direct al bij het begin.

   Antwoord
  • Daniëlle Springer

   Dat vind ik ook zo leuk aan bloggen. Er valt altijd iets te doen en je kan doen wanneer je het wil doen. Nu ben ik aan het uitzoeken hoe alles werkt rondom DA.

   Antwoord
 5. Henk

  Lezenswaardig artikel, alleen zou ik het voor de leesbaarheid in paar artikelen gieten. Is nu wel heel veel in 1 post. En dan haken lezers af

  Antwoord
 6. Uniek overnachten

  Bedankt voor de tip over de WordPress plugin. Die ga ik ook eens bekijken…

  Antwoord
  • Celestial Rebel

   Graag gedaan, WP Rocket is echt een aanrader! Overigens ben ik voor SEO van Rank Math weer terug gegaan naar Yoast…

   Antwoord
 7. Peter Boon

  Hoi Celeste
  Het is voor mij ook altijd een idee, om na te denken wat ik voor onderwerp wil schrijven voor mijn blogs. Ik gebruik ook WordPress, sinds ik dit jaar blogger ben geworden.

  Antwoord
  • Celestial Rebel

   Hey Peter, Ik ben echt een blog en WordPress groentje, pas in juli dit jaar begonnen. Alle tips zijn meegenomen en ik realiseer mij maar al te goed dat het tijd nodig heeft om beter te worden en te groeien 😉

   Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest